Vali Mutlu, öğrencilerle birlikte süt içti/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 12:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün uygulanmaya başlanan "Okul Sütü Programı" kapsamında Bağcılar'da öğrencilere süt dağıttı. Mutlu daha sonra öğrencilerle birlikte süt içti.

İstanbul'da süt dağıtım töreni Bağcılar'da bulunan Koca Yusuf İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Süt dağıtımına Vali Mutlu'nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da katıldı. Mutlu, ilk olarak öğrencilere sütün önemine ilişkin bilgiler verdi. Ardından sütleri dağıtan Mutlu, daha sonra öğrencilerle birlikte süt içti. Vali Hüseyin Avni Mutlu, çekim yapan basın mensuplarını da unutmadı. "Basın mensupları da çok enerji

kaybediyor. Gerçi bunlar büyümüşler" diyerek basın mensuplarına da süt verdi.

Mutlu, "Okul Sütü Programı"na ilişkin basın mensuplarının soruları üzerine, "Bugün itibariyle İstanbul'da 1 milyon 109 bin öğrencimize süt dağıtımına başladık. Dağıtımı da Koca Yusuf İlköğretim Okulu'nda yaptık. Haftanın 5 günü öğrencilerimize okul idarelerimize teslim edilen sütler öğrencilerimize verilecek. Her gün toplu halde değil, haftanın 5 günü için her gün için birer defa süt dağıtımını yapmış olacağız. Ümit ediyoruz ve inanıyoruz ki çocuklarımız severek, yararlı alışkanlığı edinecekler ve daha

sağlıklı, her yönden daha iyi yetişmiş bir neslin gelişmesine de bakanlıklarımızın ortak projesi olan bu çalışmayla büyük katkı sağlanmış olacak" diye konuştu.

Dağıtılan sütlerin pastörize olduğunu vurgulayan Mutlu, "Bunlar her türlü koruma tedbiri alınmış, üzerlerinde geçerlilik tarihleri belli. O süreye kadar sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilir sütler. Özellikle üzerine de okul sütü olarak yapıldığı, dışarıda satılamayacağı beyan edilmiştir. Sadece çocuklarımız için paketlenmiş olan ve ilgili firmalar tarafından okullara teslim edilen sütler" dedi.

Mutlu, sütlerin okullara dağıtılmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "Okullarımızın imkanları, saklama imkanları buna müsaitse 5 günlük periyotlar halinde teslim edilecek. Şayet okullarımızın saklama imkanı yoksa her gün dağıtılacak. Dağıtımla ilgili firmalar talebe uygun hareket edecek" şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, daha sonra Bağcılar Belediyesi Güneşli Koca Yusuf Bilgievi'ni ziyaret edip, incelemelerde bulundu.

KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITTI

Erbosan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımı yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "İnşallah projeler tamamlandığında Türkiye eğitimde dünyanın daha da ilerisine geçerek çağımızın en önde giden nesillerini yetiştirecek" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Erbosan İlköğretim Okulu'nda süt dağıttı.

Dağıtım öncesi düzenlenen törende bir konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "AK Parti iktidarında sosyal devlet anlayışıyla çok değişik projeler ürettik. Bugün yine Milli Eğitim'e verdiğimiz önemi göstermek açısından Başbakanımızın talimatıyla gerçekleştirilen ilköğretimdeki süt dağıtımını başlatmış oluyoruz. Türkiye genelinde 32 bin 574 okulumuzda 7 milyon 200 bin öğrencimize haftanın 5 günü süt dağıtılacak. İnşallah çocuklarımızın daha sağlıklı olabilmeleri açısından bunları

dağıtacağız" diye konuştu.

"Türkiye'de yapılamayanları biz yapmaya başladık" diyen Öksüzkaya, "İlk önce okullarımızda ücretsiz ders kitapları dağıtmaya başladık. Arkasından çocuklarımıza el bilgisayarı dağıtımına başladık. İnşallah bu projeler tamamlandığında Türkiye eğitimde dünyanın daha da ilerisine geçerek çağımızın en önde giden nesillerini yetiştirecek" şeklinde konuştu.

Milletvekilleri, tören sonrası sınıflarına geçen öğrencilere süt dağıtırken, öğrenciler de çok mutlu olduklarını belirterek sütün kaslarının gelişimine ve büyümelerine fayda sağladığını söyledi.

Kayseri genelinde 512 okulda 121 bin 335 öğrenciye haftanın 5 günü süt dağıtılacağı öğrenildi.

TOKAT'TA 57 BİN ÖĞRENCİYE SÜT DAĞITILDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ?Okul Sütü Akıl Küpü Projesi? kapsamında Tokat'ta 57 bin öğrenciye süt dağıtıldı.

Tokat'ta İb-ni Sina İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtımı törenine katılan Vali Şerif Yılmaz, okul girişinde öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Öğrencilerle bir süre yakından ilgilenerek sınıflarda düzenlenen süt dağıtımı programına katılan Vali Yılmaz, sağlıklı beslenme, büyüme ve gelişmenin en önemli besin kaynağının süt olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, Türkiye'de 30-40 yıl önceki dönemlerde okullarda süt tozundan imal edilen sütlerden dağıtıldığına dikkat çekerek, ?O belli bir kaynağın Türkiye'ye yapılan destekle sağlanan bir imkandı. Ama bugün çok şükür ülkemizin geldiği durum itibariye kendi öz kaynağı ile ülkede doğal olarak üretilen sütleri öğrencilerimize dağıtıyoruz. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş olduğu, kat etmiş olduğu mesafeyi göstermesi açısından çok önemli bir göstergedir. Geleceğimizi kurma açısından yapılan sağlıklı gelişmiş bir nesli yetiştirilmesi adına yapılan çok önemli bir çalışma. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği adına çok önemli bir hizmetin başlangıcıdır. Bu nedenle buradayız. Başta hükümetimiz olmak üzere kararı alan ve uygulayan, emeği geçen teşekkür ediyorum? dedi.

Daha sonra öğrencilere süt dağıtan Vali Yılmaz, doğal olarak üretilen 200 mm sütlerden öğrencilerin haftada 1 litre süt tüketmiş olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber