Konya'da 88 öğrenci süt içtikten sonra hastaneye kaldırıldı

Konya Sağlık İl Müdürü Hasan Küçükkendirci, bugün dağıtılan okul sütünü içtikten sonra 88 öğrencinin rahatsızlandıklarını söyleyerek hastaneye başvurdukları bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, öğrencilerin zehirlenmediğini, sütten etkilendiğini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Hasan Küçükkendirci, TOKİ Mustafa Çetin İlköğretim Okulu ile TOKİ Yazır İlköğretim Okulu'ndaki 88 öğrencinin sütlerden etkilenerek çeşitli hastanelerde müşahede altına alındığını söyledi. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, öğrencilerin zehirlenmediğini, sütten etkilendiğini söyledi. Vali Doğan, "Bu etkilenmeye UHT sütü daha önce kullanmayan öğrencilerde rastlanması anormal değil." dedi.

Vali Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile birlikte Meram Niyaz Usta İlköğretim Okulu'nda Okul Sütü Programı'nı başlattı. Okulun birinci sınıf öğrencilerine süt dağıtan Vali Doğan, bu sütlerin uzun ömürlü olduğunu söyledi.

VALİ DOĞAN: 18 ÖĞRENCİ ETKİLENDİ

Konya Valisi Doğan, Konya'da saat 13.00 itibariyle kendisine verilen bilgi dahilinde sadece Selçuklu TOKİ Mustafa Çetin İlköğretim Okulu'nda 18 öğrencinin sütten etkilendiğini açıkladı. Söz konusu durumun zehirlenmeden çok etkilenme olduğunu açıklayan Vali Doğan "Etkilenme dediğimiz şey, çocukların sütü içtikten sonra buna tepki vermesi diyelim. Bize şuana kadar 18 öğrencinin etkilendiği bilgisi geldi. Öğrenciler çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bu etkilenme UHT sütü daha önce kullanmayan öğrencilerde rastlanması anormal değil. Çocuklar bir süre sonra bu süte alışacaklar." açıklamasında bulundu.

Üretim tarihi geçmiş sütlerin dağıtılmaması gerektiğini kaydeden Vali Doğan, "Bunu ilgililerin kontrol etmesi gerekiyor. Üretici firma buna dikkat ederek öğrencilere dağıtılacak sütleri tedarik etmesi ve zamanında okul idaresine teslim etmesi gerekiyor. Dönem sonuna kadar haftanın 5 günü öğrencilere bu sütlerden dağıtılacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber