'Ev basma' cinayetine 'haksız tahrik' indirimi

Adana'da sopa ve av tüfekleriyle kapılarına dayandıklarını ileri sürdüğü 23 yaşındaki Yunus Çapar'ı tabancayla öldürüp, 28 yaşındaki Necmi Ateş'i de aynı silahla yaraladığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık 26 yaşındaki Doğan Yılmaz, 'haksız tahrik' hükümlerinden de yararlandırılarak toplam 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Mithatpaşa Mahallesi'nde oturan Doğan Yılmaz'ın evi, 26 Kasım 2010'da daha önce uyuşturucu satışıyla ilgili kavga ettiği Yunus Çapar ile ağabeyi 31 yaşındaki Mesut, dayısı 38 yaşındaki Rıdvan Yıldız ve arkadaşı Necmi Ateş tarafından basılmak istendi. 4 kişi kapılarına dayanınca tabancasını alıp evin çatısına çıkan Doğan Yılmaz, evini basmak isteyenlerin üzerine çiçek saksılarını attı. Ardından da tabancayla, elinde tüfek bulunan hasımlarının üzerine rastgele ateş etti. Çıkan silahlı çatışmada Yunus Çapar öldü, Necmi Ateş yaralandı.

Olayın ardından tutuklanan Doğan Yılmaz hakkında ömür boyu, olaya karıştıkları öne sürülen tutuksuz sanıklar Necmi Ateş, Mesut Çapar ve Rıdvan Yıldız hakkında da 3'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar karar duruşmasına çıktı. Sanıklardan Doğan Yılmaz, ölen Yunus Çapar'ın olaydan önce kendisine uyuşturucu için müşteri bulmasını istediğini, kabul etmeyince de arkadaşlarıyla birlikte dövdüğünü ileri sürdü. Dayak yediği için evine gitmediğini belirten Yılmaz, cinayet gününü de şöyle anlattı:

"Olay günü arkadaşımla balığa gidecektik. Ayakkabı almak için eve gittim. Annem 5-6 kişinin gelerek beni sorduklarını, beni öldüreceklerini söylediklerini anlattı. Evden çıktığımızda sokakta Yunus Çapar ile beraberindekiler yolumuzu kesti. Necmi Ateş'in elinde tüfek vardı. Tüfeği sıkınca eve kaçtım, peşimizden eve geldiler. Ben de korkarak dama çıktım. Çıkarken evimizin alt katındaki inşaatta sakladığım silahımı da aldım. Gitmeleri için önce saksıları attım. Mesut Çapar, benim bulunduğum yere doğru ateş etti. Ateş edince ben de korkutmak için ateş ettim. 2 el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Ben ateş edince sokaktakiler kaçtı. Ben de damdan inerek uzaklaştım. Yunus'un vurulduğunu ve hastanede öldüğünü öğrenince teslim oldum."

Tutuksuz sanık Mesut Çapar ise Doğan Yılmaz'ın yanındakilerle birlikte olaydan önce babasının evini bastığını öne sürerek şunları söyledi:

"Ölen kardeşim de buna çok içerledi. Kardeşim Yunus uyuşturucu satıyordu. Ancak bu uyuşturucu olayıyla ilgili sanık Doğan ile aralarında bir husumet olduğunu bilmiyorum. Başka eskiye dayalı bir husumetimiz de yoktu. Ben silah sesi üzerine olay yerine gittim. Giderken de tüfeği yanıma aldım. Olay yerine vardığımda Doğan damdan ateş ettiği için Yunus vuruldu. Ben de Yunus vurulunca havaya doğru ateş ettim."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Doğan Yılmaz'ı cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da cezasını, 'haksız tahrik' altında suçu işlediği için 13 yıla, duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 10 yıl 10 aya indirdi. Sanık, yaralama suçundan ise 'haksız tahrik' ve iyi hal indiriminden yararlandırılarak 2 yıl 1 ay, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz sanıklar Necmi Ateş, Mesut Çapar ile Rıdvan Yıldız'ın ise delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber