Arkadaşları için denize atlayan gençten haber alınamıyor

Büyükçekmece'de, 1 Mayıs günü arkadaşlarıyla birlikte küreği olmayan sandala binen 18 yaşındaki Emre Çağatay Demirbaş, sandalın kıyıdan açılması üzerine yardım getirmek için denize atladı. Sandaldaki 2 kişi vatandaşlar tarafından kurtarıldı ancak denizde kaybolan Demirbaş'a ulaşılamadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kumburgaz'da Emre Çağatay Demirbaş (18) ile 2 arkadaşı, 1 Mayıs günü denizde bir müddet yüzdükten sonra sahildeki küreği olmayan kayığa bindi. Sohbete dalan 3 arkadaşın bulunduğu küreksiz 3 metrelik kayık, dalgaların etkisiyle açığa sürüklendi. Deniz kıyısından oldukça uzağa sürüklendiklerini fark eden arkadaşlardan Emre Çağatay Demirbaş, arkadaşlarına yardım getirmek amacıyla kıyıya kadar yüzeceğini söyledi. Bu sırada evinden dürbünle denizi seyreden bir kişi, gençlerin zor durumda olduğunu anlayarak harekete geçti. Arkadaşlarına yardım getirmek için denize atlayan Demirbaş ise, yaklaşık yarım saat yüzdükten sonra gözlerden kayboldu. Zor durumda olan geçleri kurtarmak için balıkçı teknesine binen vatandaş, kayıkta olanları kurtardı. Kıyıya gelen gençler, kendilerini kurtaran kişiye arkadaşlarını sordu. Arkadaşlarının kıyıya ulaşmadığını anlayan gençler, durumu polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen deniz polisi, 1 Mayıs'tan itibaren denizde kaybolan Demirbaş'ı bulmak için arama yapmaya başladı. Dalgıçlar yardımıyla denizin belirli yerlerinde Demirbaş'ı arayan polisler gencin cesedine ulaşamadı.

Olay günü oğlunun denize gitmemesi için ricada bulunduğunu ifade eden baba Barlas Demirbaş, oğlunun arkadaşlarını kurtarmak için kendini feda ettiğini söyledi. Oğlu ve arkadaşlarının küreksiz kayıkta sohbet ederken açığa sürüklendiklerini belirten baba Demirbaş, ?Oğlum ve arkadaşları denizde bir süre yüzmüş. Sonra oynamak için küreksiz kayığa binmişler. Gençler sohbete dalmış ve oldukça uzağa sürüklenmişler. Durumu fark ettiklerinde ise oğlum onlara iyi yüzme bildiğini söyleyerek yardım getireceğini söylemiş. Ancak kıyıya ulamamış. ? şeklinde konuştu.

Demirbaş'ı arama çalışmaları ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber