Eğitim-Sen mitingi PKK gösterisine dönüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2005 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'da Eğitim-Sen'in kapatılmasına tepki göstermek için düzenlenen miting, PKK gösterisine dönüştü. PKK lehine flamaların açıldığı mitingde teröristbaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütü lehine sloganlar atıldı. Müdahale eden güvenlik güçleri 14 kişiyi gözaltına aldı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun sendikaları hakkında verdiği kapatma kararını protesto etmek için bugün saat 16.00'da İstasyon Meydanı'nda miting düzenledi. Koşuyolu Semti'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, ?Biji serok Apo'' ve ?Öcalan, Öcalan'' sloganları atarak, miting alanına yürüdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler'in de destek verdiği mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE SLOGAN

PKK gösterisine dönüşen mitingte, Türkçe ve Kürtçe dövizler açıldı. Eylemciler, ?Eğitim-Sen güneşi sönmeyecek'' yazılı pankart açan sendika üyeleri, ?Eğitim-Sen kapatılamaz'', ?S?nore ziman? me, sinore cihane me ye'' (Eğitim-Sen onurumuzdur, onurumuza sahip çıkacağız), ?Güneşimiz kapatılamaz'' yazılı dövizler taşıdı. Mitinge katılan kalabalık, PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atmanın yanı sıra, PKK lehine flamalar açtı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nin organize ettiği, Van, Şanlıurfa, Mardin, Ağrı, Bitlis, Batman, Siirt ve Muş şubelerinin de katıldığı protesto mitinginin ardından, yürüyüşe geçen kalabalığa polis müdahale etti. Kısa süre yaşanan arbededen sonra miting alanında yasa dışı slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 14 kişi Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yaklaşık 4 saat süren mitinge katılanlar, polisin uyarısı üzerine dağıldı.


Eğitim-Sen mitinginde gözaltına alınan 15 kişi de öğretmen çıkmadı

Diyarbakır'da Eğitim-Sen tarafından dün düzenlenen mitingde gözaltına alınan 15 kişinin de öğretmen olmadığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün Eğitim-Sen'in kapatılmasıyla ilgili düzenlenen mitingden sonra dağılan gruplardan bazılarının yasadışı slogan atarak yürüyüşe geçtiği ve tüm uyarılara rağmen slogan atılması nedeniyle, Cumhuriyet savcısının talimatıyla gruptan 15 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltına alınanlardan hiçbirinin öğretmen olmadığı belirtilen açıklamada, "Bu şahıslardan 3'ü yaşlarının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Gözaltına alınanlardan 10'u ifadeleri alındıktan sonra savcılığın talimatıyla saat 23.30 sıralarında serbest bırakılmıştır. 5 kişi hakkında ise soruşturma devam etmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber