Zihinsel engelliler, uçuş keyfi yaşadı

Türk Hava Kurumu (THK) ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) ortak düzenlediği etkinlikte 13 farklı şehirden gelen 115 zihinsel engelli, ilk defa uçakla uçma keyfi yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, Diyarbakır, Adana ve Elazığ gibi 13 şehirden Ankara'ya gelen zihinsel engelliler, THK merkezinde buluştu. Seyirci bölümünde toplanan zihinsel engelliler, daha sonra piste geçti. Engelliler gruplar halinde uzman gözetiminde deneyimli pilotların kullandığı uçaklara bindi. Yaklaşık 10 dakika uçakla Ankara semalarında gezen engelliler, turu tamamladıktan sonra uçaktan indi. Zihinsel engelliler, ilk uçuş deneyiminin keyifli geçtiğini dile getirdi.

Etkinliğe Adana'dan katılan Enes Erdoğan, ilk defa uçtuğunu ve hiç korkmadığını söyledi. Uçmanın ?çok hoş bir duygu' olduğunu söyleyen Erdoğan, ?Kelimelerle anlatamıyorum. Çok şahane bir şeydi. Ne derler? Anlatılmaz, yaşanır. Onun gibiydi.? dedi.

Organizasyonun Koordinatörü Osman Akdemir, bu gibi aktivitelerin engelliler çocuklar için büyük önem taşıdığını ifade etti. Engellilerin sosyal hayata katılması ve böyle bir etkinliğe dahil olmasına katkı sağlamasından dolayı THK Genel Müdürlüğü'ne teşekkür eden Akdemir, ?ZİÇEV olarak 13 ayrı ildeki şubelerimizden çocuklarımız burada. Yaklaşık 115 çocuğumuz uçaklarla uçma imkanı buldu.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber