Fatsa: 10 Cumhurbaşkanının seçiminde prosedür neyse, aynısı olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2005 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
"SAYIN DEMİREL DOĞRU SÖYLÜYOR"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Cumhurbaşkanı'nın eşinin türbanlı olup olmaması" konusundaki sözlerine ilişkin bir soruya, TBMM'nin Cumhuriyet'in kurulduğu günden beri 10 Cumhurbaşkanı seçtiğini anımsatarak, "Bundan sonraki süreçte geçerli kural da geçen 10 Cumhurbaşkanının seçilişindeki prosedür neyse, aynısı olacaktır" görüşünü savundu. Fatsa, Demirel'in doğru söylediğini, yasal mevzuatta kimlerin, hangi şartları taşıyanların nasıl cumhurbaşkanı seçileceğinin açık olduğunu belirtti.

REFERANDUMA GİDİLMESİ

Eyüp Fatsa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gerekirse 2B ve YÖK konusunu referanduma da götürebiliriz" sözlerinin sorulması üzerine, "AK Parti Grup Başkanı Erdoğan'ın söylediği bir şeyi grup başkanvekillerinin kabul etmemesi gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını" vurguladı.

Fatsa, "Referandum da bir yoldur. Türkiye'de çok fazla başvurulan bir yöntem olmamasına rağmen meselelerin halli, toplumsal mutabakat konusunda önemli bir yöntemdir. Başbakan ifade etti. Böyle bir çalışma olursa, gündeme gelirse Hükümet ve partimiz yetkilileri, bunu değerlendirir ve karar verir. Başbakan'ın bu sözünün yanlış anlaşılacak veya anlaşılamayacak bir durumu yok. Gerekirse, ihtiyaç duyulursa, referandumlar demokrasilerde önemli bir yöntemdir, başvurulabilir" dedi.

"Referandum bir olasılık mı yoksa bu yasama döneminde yapılabilir mi?" sorusuna karşı Fatsa, "TBMM'nin 1 Temmuz'a kadar gündeminde referandum diye bir şey olmadığını" belirtti.

"ERKEN SEÇİMİ GEREKTİRECEK DURUM YOK"

Fatsa, erken seçimle ilgili bir soruya, Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki görüşlerini daha önce kamuoyuyla paylaştığını belirterek, şunları söyledi:

"Erken seçim Türkiye'nin ve partimizin gündeminde yoktur.

Seçimler zamanında yapılacak. 'Bundan önce hiç 5 yıl dolmadı' deniyor.

O günden bugüne Türkiye'de köprünün altından çok sular geçti. Şartlar çok değişti. Türkiye'nin erken seçime gitmesini gerektirecek bir durum söz konusu değil. İstikrar ve demokratikleşme konusunda atılan net adımlar ve kamuoyunun desteği de ortadadır. Seçimi gerektirecek bir şart yoktur. Türkiye'nin gündeminde başka önemli sorunlar varken erken seçimi getirmenin, ülkeye ve bunu getirenlere hiçbir faydası olmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber