Aldırmaz: Toplumun ayakta kalması için kültürüne sahip çıkması gerekiyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bir toplumun ayakta kalabilmesi için geleneklerine, değerlerine ve kültürüne sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 Mayıs Hıdrellez Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Aldırmaz, "Çok önemli ve özel milli ve dini değerlerimiz vardır. Bunlardan biri de Hıdrellez'dir. Bugün de bu önemli günü birlik, beraberlik içerisinde bir bayram, bir şenlik coşkusunda kutluyoruz. Tüm milletimizin coşkuyla katıldığı bu bayram hepimize kutlu olsun." dedi.

Binlerce yıllık bir geçmişin birikimi olan gelenek ve kültürün bir toplumu oluşturan en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti: "Bu önemli ve özel değerlerimizi gelecek kuşaklara da iyi aktarabilmeliyiz. Çünkü bu değerler geçmişle geleceğimiz arasında önemli bir köprü görevini yerine getirmekte, bizleri birbirimize yakınlaştırmakta, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. Bu değerleri korumak hepimizin görevidir. 6 Mayıs tarihi birçok coğrafyada olduğu gibi Anadolu'da da Hıdrellez Bayramı olarak kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas peygamberin buluştuğu gün olarak kabul edilen bu tarih, yüzyıllardır güzel günlerin başlangıcı olarak kutlanmaktadır. Ben de bugünün daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyor, herkesin Hıdrellez Bayramı'nı kutluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber