Erdoğan'a geniş güvenlik önlemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki programlarının ardından dün akşam saatlerinde geldiği Adana'da, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyya Erdoğan ile birlikte Hiltonsa otelinde dinlenirken, otel etrafındaki geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın öğleden sonra saat 14.00'te yapılacağı bildirilen AK Parti İl Kongresi saatine kadar otelden çıkması beklenmiyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Başbakan Erdoğan'a eşlik etmek üzere aynı otelde bulunuyor.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın kaldığı HiltonSa Oteli önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel korumalarının yanı sıra özel harekat polisleri de otelin önünde ve çevresinde nöbet tutuyor.

Öte yandan, Başbakanlık koruma ekibi kadrosunda yer alan Balyoz isimli Belçika kurdu bomba uzmanı köpek, otelinin bahçesinde bulunan Başbakanı kongre salonuna götürecek otobüs ve kızı Sümeyya Erdoğan'ın bineceği otomobilin bulunduğu araçları tek tek aradı. Koruma polislerinin otobüsün motor kısmına deneme amaçlı yerleştirdiği kontex patlayıcıyı da bomba uzmanı köpek, kısa sürede buldu. Köpek, koruma polisinin talimatlarını da harfiyen yerine getirdi. Koruma polisinin "Selam ver", "Otomobili ara" gibikomutlarını tek tek uyguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber