Erzurumlu, koşabiliyorken koşacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ülke genelinde başlatılan ?Koşabiliyorken koş? projesi Erzurum'da resmen uygulamaya başlandı. Yakutiye Kent Meydanı ve şehir merkezindeki 10 farklı noktada koşu antrenörleri eşliğinde vatandaşlar, spor ve antrenman yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik Hizmetleri ve Spor Erzurum İl Müdürlüğü, Yakutiye Kent Meydanı'nda vatandaşlar ise lisanslı sporcuları buluşturdu. Sabah saatlerinde Kent Meydanı'na eşofmanlarını giyinip gelen vatandaşlar ise lisansli sporcular, uzman antrenörlerin gözetiminde koştu. Kimi vatandaşlar ise ip atlayıp, birdirbir oynadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ülke genelinde başlatılan 'Koşabiliyorken Koş Projesi'ni Erzurum'da başlattıklarını ifade etti. Çintımar, ülkenin önemli spor merkezlerinden birisi olan Erzurum'da vatandaşların bilinçli spor yapmasını istediklerini söyledi.

Haftanın 4 günü, spor il müdürlüğü atletizm antrenörlerinin, sokak aralarındaki parklarda ve belirli koşu güzergahlarında vatandaşlara destek vereceğini dile getiren Çintımar, "Halkımız koşabildiği kadar koşup, yürüyüp hareket etmeli. Erzurum'da bir hafta önce başlattığımız projenin bugün resmi startını vermiş olduk. İl merkezindeki 10 nokta atletizm antrenörlerimiz 06.30 ila 09.00 arasında Kent Meydanı'nda ve diğer noktalarda salı, perşembe, cumartesi ve pazar günleri halkımıza hizmet sunacak. Kent Meydanı'ndaki etkinlikle farkındalık oluşturmak, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin şehirdeki bu canlılığı görmelerini ve onların da katılımını hedefliyoruz. Bu etkinliğini bir yıl boyunca devam etmesini amaçlıyoruz." dedi.

Çintımar, bir ara vatandaşlar ile birbirdir bir oynamayı da ihmal etmedi. 8 yaşındaki erkek torunu Berat ile Koşabiliyorken Koş etkinliğine eşofmanı ile katılan 65 yaşındaki Müezzin Aktaç,"Torunumla koşmak için geldim. Amacım koşarak ter atmak ve formda kalmak. Bu arada torumunun da koşarak fiziksel gelişimine katkıda bulunmak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber