İlköğretim öğrencilerine toprağın önemi anlatıldı

Yozgat'ın Boğazlıyan Necatibey İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencilerine "Solucan Gözlemevi" konulu proje kapsamında, toprak bilimi ve toprağın önemi konulu seminer verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği projeye Okul Müdürü Murat Büyükbaş, Veteriner Hekim Seval Garip, Ziraat Mühendisi Çağlar Sagun, 2-B Sınıfı Öğretmeni Osman Uçar ve öğrenciler katıldı.

Ziraat Mühendisi Çağlar Sagun, öğrencileri toprak bilimi ile tanıştırmanın yanı sıra toprağın önemi ve buna bağlı olarak korunmasına ilişkin bilgiler verdi.

Proje kapsamında öğrencilerin toprak ile ilgili olaylara eleştirel gözle bakma ve yeteneklerinin arttırılmasının hedeflendiğini ifade eden Sagun, "Toprak teması yoluyla bilimin doğasını, bilimsel yöntemi keşfetmelerine yardımcı olmayı ve onların düşünerek, eğlenerek bilimin dinamik yüzüyle tanışmalarını sağlamayı, özellikle de bilimin günlük yaşamla bağlantısını kurmalarına yardımcı olunması planlanıyor." dedi. Daha sonra öğrencilere toprak bilinci uygulamalı olarak gösterildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber