Vali'den süt açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okul sütünden zehirlenme iddialarına ilişkin, "İstanbul'da süt yaklaşık 70 öğrencide etki gösterdi. Ancak bu durum zehirlenmeden değil, Laktoz intoleransından kaynaklanıyor. Çocukların buna alışmasıyla bir sorunun kalmayacak" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okullarda dağıtılan sütten zehirlenme iddialarına ilişkin konuştu. Vali Mutlu, İstanbul'da yaklaşık 75 çocuğunun sütten etkilendiğini ancak bunun bir zehirlenme olmadığını söyledi.

Vali Mutlu, açılışına katıldığı "Bad-ı Selatin Sergisi"nde basına mensuplarının okullarda dağıtılan sütten zehirlenme iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, İstanbul'da yaklaşık 75 çocuğun sütten etkilendiği ancak ciddi bir durum olmadığını belirterek, "Bu süt dağıtımında sonra oluşan muhtelif şehirlerde ve İstanbul'daki olayların zehirlenme ile hiçbir ilgisi olmadığı zaten çok net açık kamuoyu tarafından öğrenildi. Laktoz intoleransı problemi ile ilgili bir gelişmedir, bazı çocuklarımızda görülebiliyor. Ancak sütü içmeleri ve bunu atmaları lazım. hiçbir zorlama yok ailelerin tamamen rızasıyla onların istekleri doğrultusunda herhangi bire alerjileri olup olmadığı ile ilgili incelemeler doğrultusunda veriyoruz. Dolayısıyla sayıları çok az İstanbul için düşünürsek 1 milyon 110 bin çocuğa süt dağıtıyoruz. Zehirlenme olmadığını hepimiz biliyoruz, zehirlenme değil. Dolayısıyla süt dağıtımı devam edecek İstanbul için 70-75 civarında çocuk rahatsızlandı ama hiç birisi ile ilgili şu anda ciddi zehirlenme şeklinde söyleyeceğimiz bir vaka yok. 5-6 okulumuzda oldu İstanbul'un büyüklüğünü düşünür olursak çok önemli bir şey değil. Ancak bir tek çocuğumuzun dahil etkilenmiş olması bizim arzu etmediğimiz bir şeydir. Fakat olayın zehirlenme olmaması bizim için önemli" dedi.

Süt dağıtımına devam edileceğini de belirten Vali Mutlu, "Sütler inceleniyor bunların tetkikleri yapılıyor. Zehirlenme vakası olup olmadığı her vaka ile numuneler alınıyor. Bütün tedbirler zaten baştan alınmış vaziyette. Baştan bir tedbir eksikliği yoktu ki ilave ek tedbir alınma gereği duyulsun. Sütler sağlıklı çocuklarımızın süte alışmasıyla ilgili bir şey. Dolayısıyla bir problem yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber