Eğitim-İş Genel Başkanı Demir'den 'Okul Sütü' açıklaması

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, okullarda çocuklara süt dağıtılmasının doğru olduğunu ancak okulların alt yapısının buna hazırlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim-İş Denizli Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki konularla ilgili açıklama yapan Veli Demir, okuldaki çocuklara süt dağıtılmasının doğru olduğunu ancak bu konuda okulların alt yapısının hazırlanması gerektiğini söyledi. Demir, "Türkiye'de bir zamanlar bize de Marshall yardımlarıyla Amerikan süt tozu dağıtılmaya çalışıldı ancak biz o dönemde hayır demiştik. Ama şimdi, tabii ki ürettiğimiz sütün çocuklarımıza dağıtılması ve çocuklarımızın süt içmesi

doğru. Ama okulların alt yapısı hazırlanmadan, bu sütlerin nerede saklanacağı belirlenmeden, planlanmadan yaparsanız her ilde olan olur. 3 gündür gördük ki, her şeyde zehirlenme oluyor. Bu yanlış. Hijyenik bir ortam, sütün saklanacağı dolaplar yok. Sütün doğru dürüst menşei bile belli değil" dedi.

Çocukların bu yaşananlardan sonra neredeyse süt karşıtı olduğunu savunan Veli Demir, "Belki de hayatları boyunca süt içmeyecekler. Hükümet her zaman olduğu gibi planlama yapmadan, alt yapısını hazırlamadan, aklına geldiği gibi hareket etti. Evet, süt dağıtımı doğrudur, çocuklarımıza süt dağıtılmalıdır ama okullarımızın alt yapısı buna hazırlanmalıdır. Değilse, önümüzdeki günlerde havaların daha da ısınmasıyla zehirlenmeler artacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber