Atatürk Evi yıkılabilir

Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) "Gazi Yerleşkesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" olması, İçişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine 16 Nisan tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla kabul edildi.

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi Gazete'de yayımlanan kentsel dönüşüm alanının krokisi ile Anakent Belediyesi'nin 1/10.000 Ölçekli İmar Planı Değişikliği Taslağı üzerinden yapılan karşılaştırma ile Atatürk Evi, Atatürk Köşkü ve Marmara Oteli'nin de kentsel dönüşüme dahil edildiği ortaya çıkıyor.

Konuya ilişkin Cumhuriyet Ankara'nın sorularını yanıtlayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, Ankara'nın temiz hava koridorlarından biri olan AOÇ'nin yapılaşmaya açılmasını ?son derece yanlış? olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm için seçilen bölgenin ?ideolojik? olduğunu kaydetti. Candan, ?Söylenilenin tersine bölgeye Başbakanlık Konutu yapmanın ötesinde başka simgesel bir yapı yapmaya çalışıyorlar? dedi.

Candan, ?Bölgenin kentsel dönüşüm ilan edilmesi yargıdan birtakım şeyleri kaçırmadır. Yasama yürütme ve yargıyı kendi elinde gören bir tekel süreci var. Kararnamelerle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Gazi Yerleşkesi de bir ?kararname' ile yapılaşmaya açılmış bulunuyor? diye konuştu.

Candan Meclis'te maddeleri görüşülen Afet Yasası'na dikkat çekerek şöyle konuştu: ?Bu yasaya göre her şeyi yapabilirler. AOÇ'yi de AOÇ olmaktan çıkarmaya cesaret edebilirler. Çünkü tüm kültürel ve tarihi alanları korumaya ilişkin tüm yasalar devredışı kalacaktır. Cumhuriyet tarihini silmek istiyorlar. AOÇ'yi bir dahaki nesiller AOÇ olarak hatırlasın istemiyorlar. Yeni bir ideoloji oluşturmaya çalışıyorlar ve çocuklarımızın zihninden geçmişi silme çabasındalar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber