Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, staj için İngiltere gidecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2005 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Endüstri Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri, Temmuz ayı içerisinde staj için İngiltere gidecek.

Nevşehir Endüstri Meslek ve Meslek Lisesi Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı çerçevesinde Leanordo Davinci (Mesleki Eğitim Programı) kapsamında 2005 yılı için Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Ajansı'na 17 tane proje gönderdi. Gönderilen projelerden 3 tanesi Ulusal Ajans tarafından onay aldı.

Söz konusu program çerçevesinde 1 Temmuz 2005 tarihinden itibaren 4 hafta süreyle 10 Bilgisayar Bölümü öğrencisi, staj için İngiltere'ye gidecek ve öğrencilere refakat için de bir öğretmen görevlendirilecek. Ayrıca 10 Makine ve Motor Bölümü öğretmeni ise aynı program dahilinde kendi branşlarıyla ilgili teknolojik gelişmeleri yerinde görmek üzere 01-15 Temmuz tarihleri arasında Almanya'ya gidecek.

Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitim ve öğretimin yanı sıra proje kapsamında da büyük başarılara imza attığını belirten Okul Müdürü Ali Kaplan, Ulusal Ajans'a gönderilen ve onaylanan projelerin karşılığında İngiltere'ye gitmeye hak kazandıklarını, bunun da kendileri açısından gurur verici olduğunu dile getirdi. Kaplan, yurtdışı masraflarının 40 bin Euro olduğunu ve Ulusal Ajans tarafından karşılanacağını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber