Kısa sürede öğrendikleri Türkçeleriyle ülkelerini tanıttılar

Eğitimlerini Türkiye'de sürdüren Somali ve Kongolu öğrenciler, 7 ay gibi kısa bir sürede Türkçeyi öğrendi. Yabancı öğrenciler, okul idarecileri ve Türk arkadaşlarına ülkelerini Türkçe olarak düzenledikleri panelde tanıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye'ye getirilen yüzlerce Somali ve Kongolu öğrenci lise eğitimlerine yurdun değişik illerindeki okullarda devam ediyor. Bunlardan 12'si Somali 3'ü Kongolu olmak üzere toplam 15 yabancı öğrenci, sezon başında Kayseri Özel Kılıçaslan Lisesi'nde eğitime başladı. Somali ve Kongolu öğrenciler, öğretmen ve Türk arkadaşlarının desteğiyle 7 ay gibi kısa bir sürede Türkçeyi öğrenmeyi başardı.

Somalili öğrenciler Türkçeyi doğru ve düzgün bir şekilde kullandıklarını göstermek için bir panel düzenledi. Yabancı öğrenciler, panelde, Türk arkadaşlarına yaşadıkları ülkeyi Türkçe olarak anlattı. Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Ali Aksu'nun organizasyonuyla gerçekleşen panelde ilk sözü oturum başkanı Eyüp Ali Hasan aldı. Eyüp Ali, arkadaşlarını tanıttıktan sonra paneli başlattı. Somalili öğrencilerden Haşim Muhammed Emin, ?Somali'nin Eğitim ve Sosyal Hayatı', Salad Abdi, 'Somali'nin Beşeri ve Fiziki Coğrafyası', Ahmed İbrahim, ?Somali'nin Tarihi' ve Adnan Ahmed de ?Somali'nin Yakın Tarihi' başlıklı konularda bilgi verdi.

Panel sonunda oturum başkanı Eyüp Ali, panele dinleyici olarak katılan okul müdürü Salih Öngül, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti. İlk defa panel düzenlediklerini belirten Eyüp Ali, çok mutlu olduklarını ve daha sonra çok daha güzel programlar yapacaklarını söyledi. Okul Müdürü Öngül de kısa sürede Türkçeyi öğrendikleri için Somali ve Kongolu öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin akıcı Türkçelerini beğendiğini ifade eden Öngül, ?Çok güzel oldu. Bu cesaretiniz ve başarınızdan dolayı sizleri kutlarım.? dedi.

Panel, yabancı öğrenciler ve okul idarecilerinin hatıra fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber