Ozan Aşık Sefai'den türkülerle kardeşlik mesajı

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen konserde ünlü Ozan Aşık Sefai sahne aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Kültür Etkinlikleri kapsamında Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen konserde Aşık Sefai kendisine ait türkülerin yanı sıra halk müziğinin seçkin türkülerini seslendirdi, kardeşlik, birlik, beraberlik mesajları verdi.

Türk, Kürt, Laz ve Çerkez'in bir dinin mensubu olduğunu belirten Aşık Sefai, ''Yüce ay yıldızlı al bayrak altında hepimiz bir ve birlik olalım'' diye konuştu. Anneden doğan çocuğun hangi dille konuşuyorsa, herkesin ona saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Aşık Sefai, ''Önemli olan hangi dili konuştuğu değil, ne konuştuğu önemli. Milletin bölünmez bütünlüğüne ziyan vermeyen, bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele eden herkes kardeştir, bir bütündür.'' dedi.

TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP İl Başkanı Ercan Daştan, belediye başkan yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda türküseverin katıldığı konser sonunda Salim Uslu, Aşık Sefai'ye çiçek ve plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber