'Amaç yoksulluğu yönetmek değil azaltmak olmalı'

Ankara- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi'nin kent ekonomisini canlandırmayı en temel öncelikleri arasında gördüğünü söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanık, ?Yerel yönetimlerin kaynaklarını harcarken görüntüye ve günü kurtarmaya dayalı projelere değil, kent ekonomisine canlılık ve dinamiklik kazandıracak kısa ve orta vadeli projelere öncelik vermesi gerekmektedir? dedi.

?Yoksula yardım gerekli ve önemli ama çok daha önemlisi kente yeni iş ve istihdam alanları kazandırabilmek...?

Çankaya Belediyesi'nin özellikle de ÇAYED aracılığıyla kent yoksullarına gıda ve giyim alanlarında düzenli olarak yardım yaptığını belirten Tanık, zorunlu harcamaların arttığı bayram, okul sezonu vb. dönemlerde belediyenin ihtiyaç sahibi ailelere dağıttığı ÇANKART aracılığıyla nakit para yardımında da bulunduğunu hatırlattı.

Tanık, ?Bütün bunlar önemli. Ama eğer yerel yönetim olarak siz yalnızca böylesi yardımlarla yetiniyor ve iş ve istihdam olanaklarını geliştirmeye çalışmıyorsanız; o zaman sizin yaptığınız yoksula destek sunmak değil onu oyalamak ve deyimi mazur görün kandırmak olur? diye konuştu.

?Yeni Toplumcu Belediyecilik, yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu azaltmak çabasıdır.?

Bugün yoksulluğa karşı yerel yönetimlerdeki hakim davranış biçimini ?yoksulluğu yönetmek anlayışı?şeklinde nitelendiren Başkan Tanık,? Yoksulluğu yönetmek anlayışı ile hareket edenler yoksulluğu azaltmaya çalışmazlar. Bilakis uyguladıkları politikalarla yoksul sayısının artmasına yol açarlar. Fakat bu yoksulların hem başa bela olmaması hem de kendilerine bağımlı hale getirilmesi için zaman zaman çeşitli yardımlarda bulunurlar? dedi. Çankaya Belediyesi'nin Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatanTanık, ?Yeni Toplumcu Belediyecilik, yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu azaltmak çabasıdır? dedi.

?Çankaya Belediyesi üretmek ve çalışmak isteyenin yanındadır...?

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Ankara'daki ekonomik çöküşün nedenlerini saptamak ve ekonomik üretkenlik ve istihdamın artırılması için öncelikli bir eylem planı hazırlamak için bir dizi bilimsel çalışma yaptıklarını açıklayan Tanık, ?Oluşturduğumuz İş ve İstihdam Merkezi, hem konunun tarafları ile işbirliği içinde yapılacakları saptıyor hem de bu arada işsiz vatandaşların niteliklerine göre iş bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyor? dedi. Tanık, kent merkezini canlandırma ve yayalaştırma çalışmalarına verdikleri önemin en temel nedenlerden birinin de uygulanan yanlış ulaşım politikaları nedeniyle işyerlerini kapatma noktasına gelen esnafın desteklenmesi olduğunu söyledi.

Kent ve Kır Kardeşliği projesi ile tarıma elverişli çok geniş toprakları olan Ankara'da tarımsal üretim ve istihdamı yeniden canlandırmaya çalıştıklarını ifade eden Tanık, ?Çankaya Belediyesi'nin Balgat-Ehlibeyt bölgesini iş ve istihdamda öncelikli bölge ilan ettiğini de anımsattı. Tanık, ?AGSD, İş Kur ve Çankaya Halk Eğitim Merkezi ile tekstil, kreş eğitmeni, hasta, yaşlı ve engelli bakım hizmetleri elamanları yetiştirilmesini hedefleyen kurslar düzenliyoruz. Bunların önemli bölümü iş garantili kurslar.? dedi.

?Dezavantajlı kesimlere öncelik veriyoruz?

Tekstil, kreş eğitmenliği, hasta ve yaşlı bakım alanlarında belediyenin düzenlediği kurslarda belirgin bir kadın önceliği olduğunu belirten Başkan Tanık, belediye bünyesindede kadın istihdamına öncelik verdiklerini vurguladı.

Geçtiğimiz dönem içinde Cevizlidere Mahallesi'nde Sosyal Projeler Merkezi?ni hizmete açtıklarını hatırlatan Çankaya Belediye Başkanı, Sosyal Projeler Merkezi'nin başta engelliler olmak üzere tüm Çankayalılara iş ve istihdam olanağı sağlamak amacıyla çalışmalarını yürütmekte olduğuna işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber