Karslı memurları hafta sonları şehirde tutacak mekan hizmete girdi

Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER), Cumhuriyet Mahallesi Arif Taşçı Sokak Polisevi mevkiindeki dernek merkezini üyelerinin hizmetine sundu. KARİMDER üyeleri hafta sonlarını dernek merkezinde çeşitli aktivitelerle değerlendirebilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, Kars'a gelen memurların sosyal aktivite olarak uğrayabilecekleri bir mekânın olmadığını gözlemlediklerini, var olanların ise insanlara menfi yönde kötü yönde tesir edeceği kanaatinin oluştuğunu belirtti. Yıldırım, bu çerçevede memurların her türlü konuda eğlenebilecekleri, kitap okuyabilecekleri bir mekan oluşturmak istediklerini belirti. Kars'ta memurların istedikleri şartlarda sosyal alan bulamadıkları için çevre illere gitmekte olduğunu, bunun ise ekonomik kayba yol açtığını hatırlatan Yıldırım, ?Bu durum bizlerin harekete geçmesini tetiklemiştir. Ekonomik sıkıntılar yaşayan Karslı esnafımız ile de bir araya geldiğimizde bu konuları bizlere iletip neler yapılabileceğini soruyorlardı. Bu açılış ile inşallah artık memurlarımız ilimizde kalacaklar ve ekonomik kaybın önüne geçmiş olacağız.? dedi.

KARİMDER'in açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan'ın da aralarında bulunduğu memurlar, böyle bir sosyal alanın Kars'a kazandırılmış olunmasından dolayı duyulan memnuniyeti dile getirdiler. İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, şehirdeki memurların nezih bir mekana kavuştuklarına değinerek, ?Açılışta dernek yönetimine sordum burası ticari amaçlı mı diye, aldığım cevap ise tamamen hizmet amaçlı oldu. Kars'ımızın da bu tür sivil toplum kuruluşlarının organizasyonlarına, oluşumlarına ihtiyacı vardır. Böyle mekanların çoğalmasını istiyoruz.? şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç ise sadece bu dernekle, bu mekanla kalınmaması gerektiğini söyleyerek, ?Kars'ımıza gelen memurundan doktoruna, öğretmeninden öğretim görevlisine ve polisinden askerine kadar herkes ilden bir an önce ayrılmayı planlıyor. Bunun önüne bu ve benzeri çalışmalarla geçilebilir. KARİMDER yönetimini bu çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber