Gümrük muhafaza ekipleri, akaryakıt kaçakçılarına göz açtırmıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Gümrük Muhafaza İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda özel düzenek ile sınırdan mazot kaçakçılığı yapan TIR'lar ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstihbarı çalışmalar neticesinde operasyon düzenleyen İskenderun Gümrük Muhafaza İstihbarat Müdürlüğü ekipleri İskenderun'da bir büfede yaptıkları aramalarda 4720 paket kaçak sigara, 300 adet pro, 28 paket kaçak çay, 30 şişe içki ele geçirdi. Ekiplerin Dörtyol'a bağlı Yeşilköy beldesinde bir yıkama yağlama deposuna gerçekleştirdikleri baskında ise kaçak akaryakıtı tırlara aktaran kişiler suçüstü yakalandı.

Gümrük muhafaza ekiplerinin operasyon sırasında an ve an kayıtta oldukları anlarda bir TIR'a kaçak mazot aktaran iki kişi karşılarında gördükleri resmi kıyafetli gümrük muhafaza memuru karşısında şaşkına dönüyor. Yaptıkları yasa dışı işi inkar edemeyen şahıslar hiç bir şey olmamış gibi depoya mazok aktarmaya devam ediyorlar. Kaçak mazotu yurda sokmak için TIR'lara yapılan özel bölmeler ise gümrük muhafaza ekipleri tarafından deşifre edildi. Yapılan özel bölmelerle bir defada 6 bin litre mazotu Türkiye'ye geçirebilen şahıslar bu yollara haksız kazanç elde ediyorlar. Düzenlenen operasyonda 6 bin 600 litre kaçak mazot ve mazotu araçlara aktarımda kullanılan araç gereçler ele geçirilirken şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve Soruşturma Amiri Mustafa Açıcı bir haftada 8 ayrı operasyonda 521 bin liralık kaçakçılık olayının aydınlatıldığını belirterek kaçakçılıkla mücadele konusunda kararlı olduklarını ve bu olayların üzerine kararlılıkla gideceklerini söyledi. Açıcı operasyonlarda emeği geçen ekiplere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber