Emniyet kemeri takmayana uygulamalı uyarı

İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü,emniyet kemeri takmayan sürücüleri ''simülasyon aracı''na bindirerek,kemer kullanmanın önemini anlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ''Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası'' etkinlikleri kapsamında, Basmane Dokuz Eylül Meydanı'nda, emniyet kemerinin önemini anlatan uygulama başlattı.

Trafikteki emniyet kemerini takmayan sürücüleri durduran polisler, emniyet kemeri kullanmayan sürücülere ceza kesme yerine bu kez emniyet kemerinin önemini anlattı. Ekipler, daha sonra sürücüleri İzmir Fuarı Basmane Kapısı önünde konulan emniyet kemeri simülasyon aracına bindirerek, emniyet kemeri kullanmanın önemini uygulamalı gösterdi.

Simülasyon aracına binen sürücüler, aracın dönmesine rağmen emniyet kemerleri bağlı olması nedeniyle şoför mahallinde kaldı. Trafik polisleri, simülasyon aracından inen sürücülerden, kemerin bağlı olmaması durumunda yaşanacakları göz önünde bulundurmalarını istedi.

Emniyet kemersiz araç kullanmadıklarını, bazen yakın mesafe gidecekleri için kemer takmadıklarını belirten sürücüler ise ''Bu uygulamadan sonra emniyet kemeri takmadan otomobile binmeyeceklerini'' söylediler.

Uygulamanın hafta boyunca İzmir'in farklı noktalarında sürdürüleceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber