Türkiye-Afrika Medya Forumu

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen forum, yarın Ankara'da başlayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) düzenlenen ''Türkiye-Afrika Medya Forumu'' yarın Ankara'da başlayacak.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek foruma, Türkiye'nin yanı sıra Afrika Birliği üyesi 54 ülkeden yaklaşık 250 medya mensubunun katılması bekleniyor.

BYEGM tanıtım filmi gösterimi ve açılış konuşmalarıyla başlayacak forumun ilk gününde ''Türkiye ve Afrika: Fırsatlar ve Sorunlar; Türk Dış Politikasında ve Medyasında Afrika; Günümüzde Afrika: Siyaset, Ekonomi ve Dış Politika; Kalkınma, Göç, Çevre, Sağlık vb. Konularda Bilinçlendirmede Etkin Bir Faktör Olarak Medya; Arabulucu Olarak Medya: Çatışmalar ve Terörizme Karşı Savaşı Kazanmak; Türkiye ve Afrika Ülkelerinde Sosyal Medya, Demokratik Kültürün Geliştirilmesinde Sosyal Medyanın Etkisi; Sorunlar ve Fırsatlar Denkleminde Etkili Bir Aktör Olarak Sivil Toplum Kuruluşları'' konuları işlenecek.

Forumun ikinci gününde ise ''Türkiye ve Afrika: Medya, İletişim ve Teknoloji; Türkiye ve Afrika Medya Kuruluşları Arasında İşbirliği İçin Çerçeve; Türkiye ve Afrika Arasındaki Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geleceği: Medyanın Sürece Etkin Katılımı; Ortak Değerler Olarak Kültür, Spor ve Sanat'' başlıklı konular tartışılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber