İSMEK kursları okullarda açılacak

Bağcılar'da yapılan spor salonlarının açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK kurslarının okullarda açılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar Ziya Gökalp ve Hasan Kağnıcı ilköğretim okullarına yapılan spor salonlarının açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Topbaş, çevrenin insan üzerindeki etkisinin yüzde 80 olduğunun bilimsel olarak ispat edildiğine hatırlattı ve öğrencilere arkadaşlarını seçerken dikkat etmelerini söyledi.

"ATİNA OLİMPİYATLARI BİZİ HAREKETE GEÇİRDİ"

2004 yılında Atina Olimpiyatlarına katıldığını hatırlatan Topbaş, "Olimpiyatlara sadece 68 sporcumuzun katıldığını görünce çok üzüldüm" dedi. Bunun üzerine spor salonlarına önem vermeye başladıklarını ifade eden Topbaş, müsait olan okullara spor salonları inşa etmeye başladıklarını ve şimdiye kadar da 138 okula spor salonu yaptıklarını açıkladı. Topbaş, Milli Eğitim Müdürlüğünden aldığı bilgilere göre spor salonu yapılan okullarda önemli sportif başarılar elde edilmeye başladığını da söyledi.

"İSMEK KURSLARINI OKULLARDA AÇACAĞIZ"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesini hatırlatan Topbaş, "Artık yerel yönetimler de okullarda aktiviteler yapacaklar. Yani okul etrafındaki veliler ve aileler de ders saatleri dışında okullardan istifade edebilecekler. Biz İSMEK kurslarımızı, meslek edindirme kurslarımızı okullarda yürüteceğiz" diye konuştu.

Ziya Gökalp ve Hasan Kağnıcı ilköğretim okulları için inşa edilen spor salonlarının açılışını yapan Topbaş şunları söyledi;

"Mütevazi salonlar ama bu okullarımıza yeteceğini düşünüyorum. İnşallah bu spor salonlarından yüzümüzü güldürecek, bayrağımızı gönlere çekecek sporcular yetişir."

Programa katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden metro hatları, Bağcılar Bölge Parkı ve Yıldıztepe Gençlik Merkezi'ni hatırlatarak, "Bütün bu yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem şahsım adına hem de Bağcılarlı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber