Bozdağ: İddialar gerçek dışı

Bozdağ, "Hac organizasyonlarında görevlendirilen personelin seçiminde siyasi tercihlerin öne çıktığı iddiaları gerçek dışı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı.

Bozdağ, hac ve umre organizasyonlarının çeşitli kademelerinde görevlendirilecek personelin seçimine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kriterleri içeren talimat düzenlediğini belirtti.

Personelin, oluşturulan bir kurul tarafından mülakat ve değerlendirmeye tabi tutulduğunu ifade eden Bozdağ, ''Belirlenen kriterlere haiz olan personel arasından seçim yapılıyor. Hac ve umre organizasyonlarında görevlendirilen personelin seçiminde siyasi tercihlerin öne çıktığı ve AK Parti'ye yakın olanlara öncelik verildiği iddiaları asılsız ve gerçek dışıdır'' diye konuştu.

Seçilen personel ile ilgili görev yaptıkları döneme ilişkin ulaşan şikayetlerin de titizlikle incelendiğini ifade eden Bozdağ, haklı bulunan şikayetlerin muhatabı personel hakkında ilgili disiplin hükümlerinin uygulandığını söyledi.

Sözleşmeli Kur'an-ı Kerim kursu öğreticilerin sosyal haklarının bulunmadığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bozdağ, öğreticilerin, diğer sözleşmeli personelin haiz olduğu tüm hakları kullandığını ifade etti. Bu personele ilişkin herhangi bir ayrımın söz konusu olmadığını belirten Bozdağ, ''Hükümetimiz tarafından genel olarak sözleşmeli personel lehinde çalışmalar yapıldı'' dedi.

Bozdağ, bir başka soruyu yanıtlarken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, hac ve umre organizasyonlarında kar etme, kazanç sağlama gibi bir amaç ve düşüncesi bulunmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber