Alemdaroğlu'nun fişlemelerine suç duyurusu

Mazlumder Gaziantep Şubesi, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu hakkında, insanların özel hayatını, felsefi, dini, siyasi inançlarını fişlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Adalet Sarayı önünde bir basın açıklaması yapan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Çelik, ?Kamu görevini kötüye kullanan bu tür insanların cezalandırılması için Mazlumder suç duyurusunda bulunmayı kendisine bir görev saymaktadır. Bu nedenle yürütülmekte olan 28 Şubat post modern darbesinin soruşturulduğu dosyaya katkı sunacağı düşüncesiyle suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hâsıl olmuştur.? dedi. Çelik, ulusal bir gazetede yayınlanan ve Alemdaroğlu'nun Milli Güvenlik Kurulu'na hitaben yazdığı mektupta fişlemeler yaptığının görüldüğünü, adeta bir ajan titizliğiyle çalıştığını belirtti.

Alemdaroğlu'nun fişledikleri kişilerin kişisel verilerini de kaydederek Türk Ceza Kanunu'nun 134'ncü maddesi gereğince suç işlediğini belirtti. Çelik, "Bir insan hakları derneği olarak, temel bir insan hakkı olan insanların özel hayatlarını, felsefi, dini, siyasi inançlarını belirtip fişleyerek toplumda korku imparatorluğu yaratan ve kamu görevini kötüye kullanan bu tür insanların cezalandırılması için Mazlumder suç duyurusunda bulunmayı kendisine bir görev saymaktadır. Bu nedenle yürütülmekte olan 28 Şubat post modern darbesinin soruşturulduğu dosyaya katkı sunacağı düşüncesiyle suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hâsıl olmuştur.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber