Diyarbakır'da son 4 ayda 2 ton 125 kilogram esrar ele geçirildi

Diyarbakır'da son 4 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda 2 ton 125 kilogram esrar ele geçirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "sokak satıcısı" diye tabir edilen şahısların yakalanması ve uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesi amacıyla geçen ay Bağlar ve Sur ilçelerindeki 64 ikamet ve 7 iş yerine yönelik yapılan operasyonda, 4 ruhsatsız tabanca ile çok miktarda kubar esrar ele geçirildiğini söyledi.

Bu operasyonda 93 şüpheliden 74'ünün yakalandığını, bunlardan 51'inin çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklandığını, 19'u hakkında ise yakalama müzekkeresi çıkarıldığını ifade eden Sağlam, gözaltına alınan şahıslardan 18'inin çocuk yaşta olduğuna dikkat çekti. Sağlam, uyuşturucu satışının genellikle metruk, dar sokaklarda yapıldığını bildirerek, bunun uyuşturucu ile mücadeleyi zorlaştırdığını belirtti.

Sokak satıcılığı yapan bazı kişilerin aynı zamanda hırsızlık ve yankesicilik suçu gibi suçları da işlediğinin görüldüğünü dile getiren Sağlam, şöyle konuştu:

"Son operasyonda gözaltına alınan şahıslardan, motosiklet tamircisi kisvesi altında faaliyet gösterip, aynı zamanda uyuşturucu nitelikte hap ve esrar maddesi sattığı, başka şahsın ise diş laboratuvarı olarak faaliyet gösteren bir işyerinde, plaka şeklinde esrar maddesi, kubar ve toz esrar maddeleri ve çok miktarda uyuşturucu nitelikli hap sattığı tespit edilmiştir.

2012 yılında uyuşturucu ile mücadelede toplamda 2 ton 125 kilo esrar maddesi ele geçirilmiş, toplam 408 şahıs hakkında işlem yapılmış, bunlardan 140'ı tutuklanmış, şahısların suçta kullandıkları 34 araca el konulmuştur. Bazı yapılar, bu işin üzerine gidilmediği gibi şayialar da oluşturulmaya ve emniyet teşkilatının zan altında bırakmaya çalışsa da halkımız yapılan çalışmaları görmektedir. Uyuşturucu ticaretinde ebeveynler, çocuklarını da kullanıyor. Diyarbakır polisi olarak, uyuşturucu ile mücadelede kararlı olduğumuzu ve sonuna kadar devam edeceğimizi halkımızın bilmesini, aynı zaman da vatandaşlarımızdan, uyuşturucu konularında duyarlı olmalarını, insanlarımıza ve çocuklarımıza zarar veren bu şahısları polise bildirmelerini bekliyoruz. Bu mücadelede vatandaşımızın desteği bizim için önemlidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber