'Köyde oturan aileler. kız çocuklarını evde yalnız bırakmamalı'

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halil Ömer Yalım, son yıllarda cinsel istismar vakalarının çok yaygın görüldüğünü belirterek, özellikle köy yerlerinde ailelerin, kız çocuklarını evde yalnız bırakmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdür Yalım, Ayten-Burhan Erdayı Sevgievleri'nde düzenlediği basın toplantısında, müdürlüğün çalışmaları ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıdan önce basın mensuplarına sevgievlerini gezdiren Yalım, evlerde 13-18 yaş aralığında toplam 56 erkek çocuğun misafir edildiğini belirtti. Dört ay önce Balıkesir'de göreve başladığını belirten Yalım, devletin sosyal alanda biraz geri kaldığını, biri iki yıl içinde ciddi projelerin hayata geçirileceğini bildirdi. Dünyaya örnek olacak projeler üzerinde çalışıldığına dikkat çeken Yalım, bunların bazılarının pilot illerde uygulamaya koyulduğunu aktardı.

Amaçlarının mutlu ve sağlıklı nesiller yetiştirerek bunlara bir değer katmak olduğuna işaret eden Yalım, önümüzdeki günlerde aile hekimi gibi her ailenin sosyal destek uzmanı olacağını kaydetti. Ailelerin bu uzmana ter türlü sıkıntısını aktaracağını ifade eden Yalım, projenin çok önemli olduğunu vurguladı. Devletin koğuş modeli yurtlardan vazgeçtiğini ifade eden Ömer Yalım, "Buralara gelen çocuklarımızın, zaten aile ortamından uzak kaldıkları için psikolojileri bozuk. Onlara sıcak bir ev ortamı hazırlayarak sorunlarından uzaklaştırmak istiyoruz. Bunun için de ev şeklinde sevgievlerini tercih ediyoruz. Balıkesir'de şu anda Paşaalanı ve Bahçelievler mahallelerindeki üç apartman dairesinde sevgievimiz var. Buralarda 15 çocuğumuz kalıyor. Uzman görevlilerin nezaretinde, sosyal yaşamın içindeler. Hayatlarından da son derece memnunlar. Hedefimiz, bu yıl içinde üç tane daha bu şekilde ev açmak. Önümdeki yıl üç tane daha açmayı hedefliyoruz. Bunun için uygun kiralık daire arıyoruz. Balıkesir'de yaşayan vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz." dedi.

'KADIN SIĞINMAEVİ YAKINDA AÇILIYOR'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Halil Ömer Yalım, Balıkesir'de gecikmiş bir hizmet olarak yorumladığı kadın sığınmaevinin 10 gün içinde hizmete gireceği bilgisini verdi. Dört katlı ve 8 daireden oluşan yeni bir binanın kiralandığını ifade eden Yalım, "Evimizin kapasitesi 20 kişilik olacak. Çocuklar için de özel alanlar oluşturuldu. Balıkesir'e yakışır bir hizmet olacak. Şiddet gören kadınları burada misafir edeceğiz. İlk etapta üç ay misafir edeceğiz. Eğer evine dönmek için şartlar uygun olmazsa üç ay daha misfair edebileceğiz. Ayrıca İş-Kur ile görüşüp iş için de yardımcı olacağız. Bakanlığımızın Alo 183 numaralı telefonu, şiddete maruz kalan kadınlar için 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Ayrıca Alo 144 hattı ise her türlü mağduriyeti bulunan vatandaşların hizmetindedir." diye konuştu.

Cinsel istismar suçunun son yıllarda ciddi bir şekilde artış gösterdiğinin altını çizen Müdür Ömer Yalım, ailelerin bu konuda çok dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. İnternet ve televizyonun kontrollu seyredilmesi gerektiğinin altını çizen Yalım, şöyle devam etti: "Biz yetişkinler, bu konularda belki kendimizi kontrol edebiliyoruz ancak çocuklarımız bunu yapamaz. Bu nedenle onları kontrol altında tutmak gerekiyor. Özellikle köyde yaşayan anne ve babalar, kız çocuklarını evde yalnız başına bırakmasın. Aileler, lütfen çocuklara sahip çıkalım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber