SYDV'den aldığı krediyle, Çin ve Almanya'ya örgü oyuncak ihraç ediyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Fatma Gürses, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDF)'ndan aldığı kredi ile kurduğu atölyesinde ürettiği örgü oyuncaklarla dünyaya açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeğenine yaptığı oyuncaklar beğenilince bu işe girmeye karar veren Gürses, Çin ve Almanya'ya ihracat yapıyor.

Yeğenine hediye etmek için ördüğü oyuncağı beğenilen Alanyalı Fatma Gürses, evde oyuncak örerek satmaya başladı. Talep artmaya başlayınca Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDF) tarafından 10 bin lira kredi alan Gürses, atölye kurarak işini geliştirdi. Gürses, örgünün içine boncuk elyaf doldurarak bozulmasını engellediği oyuncaklara yurt dışından da talep aldı. Almanya ve Çin'e ihraç yapmaya başlayan Gürses, örme oyuncağın yapılışını 3 yıl önce TRT'de izlediği bir programda öğrendiğini söyledi.

Hastanede yatan yeğenine yapıp beğenilmesinden sonra birkaç arkadaşına da örme oyuncak yapmasını öğrettiğini ifade eden Gürses, daha sonra bu işi 9-10 bayan arkadaşıyla yapmaya başladığını kaydetti. Ürettiği ürünlerin pazarlamasını internet üzerinden yaptığını kaydeden Gürses, limon, portakal, Kızılkule gibi Alanya'nın simgelerini de yaptığını belirtti. Kullandığı aparatları Amerika'dan satın alan Gürses, bu malzemelerin hiç bir şekilde çocuklara zarar vermediğini ve kaliteli ürünlerden yaptığını söyledi. Gürses, oyuncakların kaliteli olduğu için özellikle kreşlerde çok tercih edildiğini ifade etti.

Gürses, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 'Kadın Girişimcimler' yarışmasına girdiği bu projesiyle birincilik ödülü kazandı. Okullarla irtibat halinde olduğunu ifade eden Gürses, yurt dışında diğer ülkelere de açılmayı hedeflediğini dile getirdi. Yaptığı işin hayal gücü ve beceri ile ilgili tasarımda sınır tanımadığını ifade eden Gürses, evli 2 çocuk annesi. Bayanlara mutlaka çalışmalarını tavsiye eden Gürses, ?Kurduğum atölyede şuanda yalnız çalışıyorum. Yurt dışına ihraç talebi geldiğinde bu işi öğrettiğim 9-10 bayan arkadaşıma malzemeleri göndererek ördürüyorum Böylece onlara da para kazındırıyorum. Bayanlar evde oturmasın. Her şekilde çalışsınlar ve ülkemizi tanıtalım diyorum. Bunlar biraz da hayal gücüyle ilgili. Bugün ben Alanya'nın simgesi Kızılkule'yi yapıyorum ve memleketimi dünyaya tanıtıyorum. Talep gelmesi halinde değişik bütün figürlerden oyuncak örebiliriz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber