Bozdağ: Muhalefet başkanlık sisteminin bilinmesinden rahatsız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefet partilerinin başkanlık sisteminin bilinmesinden, tartışılmasından rahatsız olduğunu öne sürerek, başkanlığın tek adamlık getireceği söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

48. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD)'ni ziyaret eden Bozdağ, basın mensuplarının başkanlık sistemi ile ilgili sorularını cevapladı. Muhalefet partilerinin başkanlık sisteminin bilinmesinden, tartışılmasından rahatsız olduğunu öne süren Bozdağ, yeni anayasanın hangi sistem üzerinde kurulacağının tartışılmasında yarar olduğunu ifade etti. Sistemin tartışılmak yerine kötülendiğini öne süren Bozdağ, başkanlık gelirse tek adamlık geleceği söylemlerin gerçekle bağdaşmadığını kaydetti.

Başkanlık sisteminde parlamentoyu halkın seçeceğini vurgulayan Bozdağ, bu şekilde yürütmenin yasamadan bağımsız olacağını ifade etti. Yürütmeyi de halkın seçeceğini dile getiren Bozdağ, yürütmenin iş yapabilmesi için yasama organı ile uzlaşması gerekeceğini ifade etti. Bu sistemin tek adamlığa izin vermeyeceğinin altını çizen Bozdağ, CHP'nin yüzde 50 ile başkan seçtirecek tabanı olmadığı için sisteme karşı çıktığını dile getirdi. Alparslan Türkeş'in başkanlık sistemini savunduğunu hatırlatan Bozdağ, "Sayın Bahçeli ve arkadaşları başkanlık sistemine bütün güçleriyle karşı çıkıyor. O zaman Türkeş mi yanlış yaptı yoksa Sayın Bahçeli ve arkadaşları mı? 9 Işık'ı bir kez daha okumalarında yarar var." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber