Yozgat'ta görev yapan daire müdürleri Aytaç'ı gezdi

Yozgat'ta görev yapan bazı daire müdürleri, Yimpaş Holding bünyesinde Çankırı Çerkeş'te faaliyetini sürdüren, dünyanın en büyük et entegre tesisleri arasında yer alan Aytaç'ı gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Nurullah Nurdoğan'ın davetlisi olarak düzenlenen geziye; Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fazlı Öcal, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ömer Şahingöz katıldı. Gezi kapsamında kırmızı et ve beyaz et kesim tesisleri ve bu tesislerde üretilen ürünlerin işlendiği birimler gezilerek, tesis yöneticilerinden bilgi alındı.

Genel Müdür Nurullah Nurdoğan, gezi sonrası yaptığı açıklamada, toplam 912 dönüm arazi üzerinde, 135 bin metrekare kapalı olmak üzere, toplam 217 bin metrekare kurulu alanda yer alan fabrikanın 1995 yılında faaliyete geçtiğini hatırlattı. Aytaç'ın, dünyanın en büyük entegre tesisleri arasında yer aldığını vurgulayan Nurdoğan, "Aytaç'a yaptığımız bu geziyi daha önceden planlamıştık. Son zamanlarda maalesef gıda denetimleri sonucu bazı ürünlerde hem güvenirlik bakımından hem de insanların sağlığını tehdit edici unsurlara rastlanması, Aytaç gibi dünyanın en büyük et entegre tesisinin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Tesisimizin hem güvenilirliği hem de alanında aldığı birçok kalite ödül belgesi ile ülkemizde, vatandaşlarımızın et ve et ürünlerinin en fazla tercih edilen markası haline geldi. Bu ilgi, süt ve süt ürünlerinde de aynı şekilde devam ediyor. Biz de grubumuza ait olan ve holdingimizin lokomotifi durumunda olan Aytaç tesislerinin yerinde görülmesi için böyle bir gezi tertip ettik." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koçak, "Aytaç üretim tesislerini gezdik. Doğrusu üretimin bu kadar hijyen bir ortamda yapılması bizleri memnun etti. Çünkü insanlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Sağlığımızı tehdit edici ya da acaba diye kafamızda soru işaretlerinin olmayacağı bir entegre tesisi görmek bizleri son derece memnun etti. Aytaç'ın bu bölgede olması, burada tarım ve hayvancılığın gelişmesine de önemli katkıları olacaktır." diye konuştu.

Diğer daire müdürleri de aynı ifadeleri kullanarak, Türkiye'de bu tür tesislerin olmasının ülke ekonomisine ve üretime önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber