Boğazlıyan'da iki bölgede jeotermal sıcak su aranacak

Yozgat Valisi Necati Şentürk, jeotermal bakımdan büyük bir öneme sahip Yozgat'ın ilçelerinde sıcak su arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şentürk, Maden Tedkik Arama (MTA) tarafından Boğazlıyan'da belirlenen iki bölgede, jeotermal sıcak su çalışmasına başlanılacağını ifade etti.

Vali Şentürk, Boğazlıyan Kaymakamlığı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, kırık-çıkık, kadın hastalıkları ve romatizmal hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ve şifalı olma özelliğini taşıyan su için Cavlak bölgesinde iki yeni jeotermal sondaj çalışması yapılacağını belirtti.

Vali Şentürk, "Boğazlıyan'a her geldiğimizde ciddi bir haber veriyoruz. Allah nasip ederse çok yakın bir tarihte 15 gün içerisinde Boğazlıyan merkezde iki adet sıcak su sondaj çalışması yapılacak. Birisi TOKİ lojmanları bölgesinde diğeri ise Cavlak bölgesinde bulunan Özel İdare'nin şantiye bölümünde. Bugün aldığım bilgilere göre olumlu sonuçlar var. MTA Genel Müdürlüğü, bize bu her iki noktada lokasyon veriyor. Muhtemelen on gün içerisinde sonuçlanacak. Hemen akabinde de ihale işlerine başlanarak iki ayrı yerde sondaj çalışması başlamış olacak." dedi.

Jeotermal sıcak suların bazı hastalıkların tedavisinde ve turizme katkı sağlayacağını ifade eden Vali Şentürk, "İnşallah bu iki kuyudan istenilen nitelikte su çıkarsa bununla birlikte 7-8 tane tesis ve sanayi olabilir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber