Ahmet Ulusoy, Matematik Olimpiyatı'nda bronz madalya kazandı

17. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı'nda 9. sınıflar kategorisinde Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi öğrencisi Alihan Çelikcan, bronz madalya kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Matematik Bölümü ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Matematik Topluluğu tarafından düzenlenen 17. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'nın ödül töreni yapıldı. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'na çeşitli kentlerden gelen ve 9,10 ve 11'inci sınıflarda öğrenim gören 571 öğrenci katıldı. 24 Mart'taki olimpiyatların ilk aşamasındaki sınavda başarılı olan 21 okuldan 70 öğrenci, ikinci aşamada 5 sorudan oluşan ve 3,5 saat süren yazılı final sınavına katıldı. Matematik olimpiyatında 9'uncu sınıfların yarıştığı bölümde Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi öğrencisi Alihan Çelikcan bronz madalya kazandı.

Törende konuşan yarışma jürisi, matematik olimpiyatlarına katılmak isteyen öğrencilerin sayısında her yıl artış olduğunu ifade etti. Matematik olimpiyatlarının, genç dehaları keşfetmeyi amaçladığını vurgulayan jüri üyeleri, "Türkiye'nin de içinde olduğu ezbere dayalı eğitimin verildiği ülkelerde matematik olimpiyatlarına ihtiyaç var. Ezber gerçekte ortaya çıkacak bilim adamlarının önünde her zaman önemli bir engel olmuştur. Bilim adamı bilimi düşünerek ortaya koyar." dedi.

Matematiğin geliştiği ülkelerde teknolojinin de geliştiğine dikkat çeken jüri üyeleri, "Türkiye'de matematik çok gelişiyor. Bizler bu yaşımıza kadar yapacağımızı yaptık. Sıra genç nesillerde ve onların yetiştireceği çocuklarımızda." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber