Erciş'e Japon teknolojisi ile depreme dayanıklı okul yapılıyor

Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş'e yeni yapılacak okulun ?Alt Germe Japon Teknolojisi' ile inşa edileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaloğlu, okulun 9 büyüklüğündeki bir depreme bile dayanıklı olacağını, yeni yapacakları kamu binaları ve okullar da depreme dayanıklı inşa edeceklerini kaydetti.

Van Erciş'te meydana gelen depremde ağır hasarlı olduğu için yıkılan Atatürk İlköğretim Okulu'nun yerine EVYAP Holding tarafından yapılacak 34 derslikli Yeni Atatürk İlköğretim Okulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı, ?Depremden sonra hem Van'da hem Erciş'te eğitim ünitelerinin yerle bir olması sonucu Türkiye'nin her tarafından hayırsever vatandaşlarımız gönülleriyle, keseleriyle birlikte Erciş'te ve Van'da yatırımlar yapıyorlar. Bizim toplumsal olarak en büyük gücümüz yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizdir. Rengi, mezhebi ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan insanımızın huzuru, güvenliği, esenliği bizim hareket noktamızdır. Ben bu vesileyle, bu okulun yapımını üstlenen Evyap Holding ailesinin bütün bireylerine teşekkür ediyorum.? dedi.

Van genelinde deprem sonrasında 89 okulun kullanılamaz halde olduğunu belirten Van Valisi Münir Karaloğlu, ?Depremden sonra yaklaşık 75 bin öğrencimiz Van'ın dışındaki illerde eğitimlerine devam ettikleri için bu yıl ciddi bir okul sıkıntısı çekmedik. Ama 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerimiz Van'a dönecekleri için bizim yeni okullar, derslikler, lojmanlar ve salonlara ihtiyacımız var. Biz bu ihtiyacımızı Türkiye ile paylaşınca birçok hayırsever vatandaşımız ve birçok kuruluş bizim bu sesimize ses verdi. Okul, öğretmenevi, lojman ve spor salonu yapma konusunda bizimle protokoller imzaladılar. Yeni yapılan bu okulumuz ?Alt Germe Japon Teknolojisi' ile inşa ediliyor. Firma yetkililerinin bize verdiği güvenceyle 9 büyüklüğündeki bir depreme bile dayanıklı olacak. Yeni yapacağımız kamu binaları ve okullar da depreme dayanıklı olacak. Bu yeni teknolojiyi Erciş'e taşıdıkları için Evyap Holding'e teşekkür ederim. Bu okulumuzun Ercişimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde konuşan EVYAP Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Evyap, ?Yaklaşık 7 ay önce bütün Türkiye Erciş'ten gelen acı bir haberle sarsıldı. Hepimizin yüreğine acılar düştü. Sizler burada bu sıkıntıları yaşarken bizler de tasalandık ve neler yapabiliriz diye düşündük. Devlet, millet, iş dünyası ve sivil toplum el ele vererek deprem bölgesindeki yaralar inşallah tek tek sarılacaktır. Bizler de Evyap Holding olarak denizde damla misali bu yaraların sarılmasına katkıda bulunmak istedik.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber