Uzaya roketle çıkacak ikici Türk seyyah Ali Şen oldu

Uzaya roketle çıkacak ikici Türk seyyah Fenerbahçe'nin sevilen başkanlarından ve futbol camiasının renkli yüzü ünlü işadamı Ali Şen oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VIP Turizm, yeni açtığı Trump Towers Merkez Satış Ofisi'nde yaptığı toplantıda uzay yolculuğuna çıkacak yeni ismi açıkladı. Düzenlenen imza törenine katılan Ali Şen, ilk 100 uzay yolcusu arasında yerini alacak. Ali Şen, VIP Turizm Trump Towers Merkez satış ofisinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Uzaya roketle gitme fikri ciddi olduğu kadar merak uyandırıcı. Büyük bir heyecanla 2014'ü bekliyorum. Elbette Fenerbahçe bayrağını ve ligdeki tüm takımların bayraklarını yanımda götürmek, bu heyecanı onlarla paylaşmak isterim" dedi.

Uzayın kapılarını açan Lynx Uzay Roketi'nin Türkiye Satış Temsilcisi VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu yer yüzünden 103 km yüksekte geçirilecek, toplam 1 saatlik yolculuğun uzay seyahatlerinin bir başlangıcı olduğunu belirtti. İlk kez deneyimlenecek uzay yolculuğuna olan ilginin arttığını, Unique Travel Experience turları dahilinde düzenledikleri VIP Space Travel turları hakkında bilgi almak üzere, bir çok kişi ve kurumun VIP Turizm ile temasa geçtiğini belirtti.

Ceylan Pirinçcioğlu, "Ülkemizden ve yurtdışından, uzaya gitmeyi hayal eden bir çok kişi ve kurumlarla sponsorluk ve ödül programları için görüşüyoruz. Hedefimiz tüm Türkiye ve komşu ülkelere bu yolla ulaşabilmek. Uzay turlarıyla, Türkiye'nin ve VIP Turizm'in bilinirlirliğini artırırken, Türk turizminin geldiği noktayı aktarmak. Uzay turizminin gelişiminin süratli olacağına inanıyorum. 2014 yılında Dünyada yapılacak tüm uzay turizminin cirosu 250 milyon doları geçeceğini öngörülüyor. Bu rakam her geçen yıl hızlı bir yükselişle artacaktır ve yeni programlar ve uzak şehirlere kısa zamanda uçuşlar olabilecektir" dedi. Lynx Roketi ile yolculuğa çıkmak isteyenlerin ise başvuruları devam ediyor. İlk 100 yolcu arasında yer almak için ise halen fırsat var. 100 km üzerine çıkarak "astronot" belgesini elde edilecek. Toplam bedeli 95 bin Dolar olan bu deneyim öncesi bir çok eğitim uçuş alternatifi ve simülatör deneyimi mevcut.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber