Adalet Bakanı ile Sağlık Bakanı, Silivri Cezaevi'nde inceleme yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından iki bakan cezaevi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ziyarete ilişkin ilk açıklamayı yapan Bakan Ergin, ?Hastane şeklinde dönüştürülen semt polikliniğini inceledik. Yaptığımız tespitlerde, bu hizmetlerin daha da geliştirilmesi noktasında değerlendirmeler yapıldı. Bu konuyu çalışacak ilave çalışma ekipleri de oluşturuldu. Ben onun detayını değerli bakanımızdan dinlemeyi daha uygun buluyorum. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum? dedi.

Ardından konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ?Silivri Cezaevi'nde incelemelerde bulunduk. Genel anlamda incelemeler yaptık. Ancak özellikle de sağlık konusuna odaklandık. Şöyle ifade edeyim; buralardaki hizmetleri Adalet Bakanlığımız ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde Sağlık Bakanlığı olarak biz sunuyoruz. Bu hizmetleri doğrudan Adalet Bakanlığı da verebilir. Ancak bir uzman kuruluş olarak aramızda bir protokol akdi yapmış bulunmaktayız. Dolayısıyla bu hizmetleri Sağlık Bakanlığı olarak bizler veriyoruz? diye konuştu.

Mevcut cezaevi koşullarına ilişkin bilgiler veren Bakan Akdağ, ?Silivri Cezaevi'nde 24 saat görev yapan bir A tipi 112 servisimiz var. Burada 8 kapalı birim, bir de açık birim var. Bu servis ihtiyaç halinde bu birimlere süratle ulaşabilecek bir noktada. Arkadaşlarımızla görüştük. 112 ekibinin durumu nasıl değerlendiğini de gördük. İşte çağrı yaptık ve aşağı yukarı 4 dakika da içerisinde bulunduğumuz yere gelebildiler? diye konuştu.

Aile hekimliği konusuna da değinen Akdağ, ?Bunun dışında her bir biriminde bir aile hekimimiz var. Biliyorsunuz Türkiye'de doktor sayımız itibariyle ortalama da 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi verebiliyoruz. Oysa Silivri Cezaevi'nde ve benzeri cezaevlerinde 500 ile bin kişi arasında, bazen belki bin kişinin çok az üstünde vatandaşımıza tutuklu ya da hükümlüye bir aile hekimi verebiliyoruz. Bu aile hekimleri yanlarında bir aile sağlığı elemanı ile beraber bu hizmetleri birimlerde veriyorlar. Yani günlük işleri bu aile hekimlerimiz yapıyor. Acil bir vaka olursa 112 ekibimiz mevcut. Ayrıca Silivri'ye mahsus olmak üzeri birde hastane kurmuş bulunuyoruz. Bu hastanede şuan da 12 uzman doktorumuz görev yapıyor ve aynı zamanda bu uzman doktorlar bir tarafıyla da Silivri'deki devlet hastanemizle de irtibatlı çalışıyorlar. Böylelikle işler biraz daha kolaylaşmış oluyor? dedi.

Sağlık hakkının kutsal olduğunu ifade eden Akdağ, ?Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bizim nazarımızda her vatandaşımızın sağlık hakkı kutsaldır. Bir insan mahkum olabilir ya da hükümlü olabilir. Elbette onunda herkes kadar sağlık hakkı var. Bu hizmetleri en mükemmel biçimde buralarda mahkum ve hükümlü olarak kalan vatandaşlarımız içinde vermeye devam edeceğiz. Hem hastane müdürü, hem savcılar, hem kolluk kuvvetleri, hem de sağlık görevlileri ile bakanımız ile birlikte istişare yapmış olduk? şeklinde konuştu.

İyi bir sistem kurduklarını belirten Bakan Akdağ, ?Bu sistemi daha nasıl geliştiririz biraz daha mükemmel hale nasıl getirebiliriz bunu da önümüzdeki günlerde çalışarak gerekenleri yapacağız. Bu arada mevcut hastane binası olarak kullanılan yere bir prefabrik ilave yaparak idari bilimleri oraya alıp biraz daha alanı genişleteceğiz. Ayrıca burada mahkum ve hükümlüler var, tutuklular var. Bunun yanında burada bu civarda çalışan insanların lojmanları var, bide gün boyu buraya gelen ziyaretçiler var. Dolayısıyla yeni bir bina yanmanın da biraz işimizi kolaylaştıracağını da düşündük. Geçici olarak bir prefabrik ilaveyle ve bunun dışında yeni bir binayla inşallah hizmeti daha da mükemmel hale getireceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber