Bankacılık sektöründeki gelişmeler

Bankacılık sektöründeki gelişmelerin tartışıldığı toplantıda Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, ?Ülkelerdeki ekonomik sorunların başında kamu borç yükü geliyor? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Sanayi Odası meclis salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, son 4-5 yıldır ekonomilerde ortaya çıkan sorunların içine gelişmiş ülkeleri de aldıklarını, bu durumun daha önceki yıllarda yaşanmadığını bildirdi.

Aydın, ülkelerdeki ekonomik sıkıntının yaşanmasının asıl sebebinin kamu borç yükü olduğunun altını çizerek, ?Bu durum ülkelerin kredi değerlendirmesini de düşürüyor. Ekonomideki en büyük sorun da çözüme olan güvensizliktir. Bu nedenle, para kazanmadan problemlerin çözümlenmesi mümkün değildir? diye konuştu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ise, iş dünyasının finans sektörü ile el ele gitmesi gerektiğinin altını çizerek, ?2008 yılından bu yana Türkiye'nin büyümesi iyi yönde oldu. Bu süreçte bankacılık sektörü de kalitesini artırdı? ifadesinde bulundu.

Bankacılığın büyümesi sonucunda özel sektörün de büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Boydak, ?Bankalar, özel sektör için yurt dışından sağladıkları kaynaklarla çok iyi finans desteği veriyorlar. Artık iş dünyası olarak, yabancı kaynakları da kullanmayı iyi öğrenmemiz gerekiyor. İş dünyası olarak bankacılık sektörü ile nasıl çalışacağımızı da öğrenmeliyiz.

Özel sektörün büyümesi zenginliğin artması demektir. Bunun için de bankalara ihtiyacımız var? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber