Altındağ ve Mamak'ta kumar operasyonu: 100 kişi suçüstü yakalandı

Ankara'da jandarma tarafından Altındağ ve Mamak'ta yapılan kumar operasyonlarında, 14'ü bayan 100 kişi suçüstü yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları istihbarı çalışmalar sonucu, Altındağ ilçesi Karacaören Mahallesi ile Mamak ilçesi Başak Mahallesinde kumar oynatıldığı bilgisine ulaştı. Adli makamlardan alınan arama kararıyla harekete geçen ekipler, Altındağ ilçesi Karacaören Mahallesi yakınlarında bulunan metruk bir bina ile Mamak ilçesi Başak Mahallesi'nde bulunan besi çiftliğine yönelik operasyon düzenledi.

Altındağ Karacaören Mahallesi'nde kumar oynandığı tespit edilen metruk binadaki aramalarda 80 adet pinpon topu, 119 adet tombala kartı, 2 bin 150 adet çay pulu ve 1 adet tombala makinesi, Mamak Başak Mahallesi'nde kumar oynatıldığı tespit edilen besi çiftliğinde ise, pinpon toplarının ve tombala makinesinin sobada yakıldığı tespit edildi. Buradaki aramalarda ise 3 bin 250 adet çay pulu, üzerinde 1'den 125'e kadar rakamlar yazılı oyun takip kartı, 110 adet tombala oyun kartı ele geçirildi.

Toplam 80 adet pinpon topu, 229 adet tombala oyun kartı, 5 bin 400 adet çay pulu, 1 adet tombala makinesi ele geçirildi. Operasyonda 14'ü bayan olmak üzere toplam 100 kişinin kumar oynadığı, E.A., Z.K. ve M.N.Y. isimli şahısların kumar oynattıkları tespit edildi.

Olayla ilgili olarak adli makamların talimatı ile kumar oynadığı tespit edilen 100 kişi hakkında '5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nca' işlem yapıldı. Kumar oynattığı tespit edilen E.A., Z.K. ve M.N.Y. isimli şahıslar ise 'kumar oynamak için imkân ve yer temin etmek' suçundan gözaltına alınarak haklarında adlî tahkikat başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber