Döngel: İstanbul'un fethi milli bayram olarak kutlanmalı

Büyük Birlik partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, İstanbul'un fethinin milli bayram olarak kutlanması ve Ayasofya'nın ibadete açılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un fethinin Türk kanıyla İslam imanının birleşmesinden doğduğunu belirten Döngel, İstanbul'un fethinin Türk tarihinin hatta Türk-İslam tarihinin Mekke'nin ve Kudüs'ün fethinden sonra en büyük ve en manalı zaferi olarak gösterdi. Bu fetih sonrasında, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, bütün İslam ülkelerinde Sultan Alparslan'dan sonra adına Cuma hutbeleri okunan ikinci Türk hükümdarı olduğunu ifade etti.

Döngel, şu bilgileri verdi: ?Türkler Müslüman olduktan sonra, Müslüman Türklük için İstanbul kesin hedef ve Ayasofya 'Kızılelma' ülküsü haline gelmiştir. İstanbul'un fethi kuru bir cihangirlik davasıyla girişilen sıradan bir macera değil, bu fetih büyük bir inançla ve şuurla çıkılan, uzun asırların ve büyük ideallerin vasıl olduğu bir fetihtir. İstanbul'un fethi Türk-İslam tarihi kadar dünya tarihi açısından da büyük ve manalı bir zaferdir. Bu fetih ile Türkler, yalnız Türk tarihinde değil dünya tarihinde de bir devri kapayıp yeni bir devir açtılar. Dünyanın kaderini değiştirerek dünya coğrafyasını yeniden biçimlendirdiler. İstanbul'un fethi, dünya tarihinin en milli üslubuyla gerçekleştirilmiş, en medeni, vicdani ve insani bir zaferidir. İstanbul'un fethi ile ilk defa fethedilen bir ülkeye aynı gün medeni, insani ve vicdani hürriyetlerin hepsi birden bilerek ve inanılarak verildiği için yalnız bizim değil bütün insanlığın bayramıdır ve zaferidir.?

29 Mayıs'ın Türk tarihindeki ve Türk kaderindeki yerinin ötekilerden çok farklı olduğunu aktaran Döngel, ?Bu zaferle, Türk- İslam tarihinin önceki zaferleri ile İstanbul'un fetih zaferi bizim fatih millet oluşumuzun kesin ifadesi olmuştur.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber