Kayıtdışıyı önlemek için okullarda kitap dağıtılıp çizgi film gösterilecek

SGK Balıkesir İl Müdürü Ömer Çalışkan, sosyal güvenlik bilincini çocuklara temelden kazandırmak istediklerini belirterek, bu anlamda hazırlanan dört ayrı seçenekteki 300 kitap ve çizgi filmleri, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilköğretim okullarına dağıtacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK, kanayan yarası haline gelen kayıtdışı ile mücadelede yeni bir yol haritası belirledi. SGK Balıkesir İl Müdürü Çalışkan, düzenlenen basın toplantısında 14-20 Mayıs 2012 tarihlerinde kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili bilgi verdi. Toplantıya İl Müdür yardımcıları Bekir Celebioğlu, A.Kadir Kaptan, Bayram İnan ve Murat Yavuz, Prim Tahakkuk-1 Şefi Semiha Durmuş, Prim Tahakkuk-3 Şefi Hanife Meriç, Destek Hizmetleri Şefi Numan Çınar, 1. Emeklilik Şefi Ergün Çakır, Hizmet Verme-2 Şefi Mehmet Özkaya, Sağlık Karnesi Şefi Canan Aldağ ve Özel Kalem Günay Kararkuş da katıldı.

Kurum olarak hizmeti vatandaşın ayağına götürmek istediklerini ve bu bağlamda çağın gerektirdiği daha modern binalarda hizmet yapmak için Balıkesir'in ilçelerinde yeni merkez müdürlükleri açtıklarını ifade eden Çalışkan, "Bugüne kadar altı ilçemizde Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü açıldı. Bu anlayışın devamı olarak 24 Nisan itibariyle Ayvalık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü hizmete başladı. Burasının diğer bir özelliği ise Balıkesir Müdürlüğü'nün prototipi olmasıdır. Yani burada yapılan tüm işlemlerin aynısı, ileriki süreçte Ayvalık Merkez Müdürlüğümüz'de yapılacak. Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında 14 Mayıs Pazartesi günü Vali Yılmaz Arslan'ın teşrifleri ile Ayvalık Merkez Müdürlüğü'nün resmi açılışını yapacağız. Kurum, anlayışını değiştirdi. Vatandaş odaklı hizmetin, ihtiyaçları karşılayacak modern binalardan geçtiğini düşünüyor. Ayvalık binamız, bu konseptte uygun bir yapıya sahip." dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlamanın ötesinde, vatandaşlara sosyal güvenlik bilincini aşılamak ve personelin motivasyonunu arttırmak istediklerini aktaran Müdür Çalışkan, personelin motivasyonu iyi olursa bunun çalışmalara yansıyacağına dikkat çekti. SGK Balıkesir İl Müdürü Ömer Çalışkan, hafta kapsamında kurum olarak huzurevi ve şehitlikleri de ziyaret edeceklerini bildirdi. Meslek liselerinde eğitim seminerleri vereceklerini, 16 Mayıs Çarşamba günü ise en çok prim ödeyen ilk 10 işverene ödül verileceğini dile getirdi.

Sosyal güvenlik bilinci daha çocuk yaşta kazanılması gerektiği için kurum olarak 300 kitap bastırdıklarını, bunu Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla okullarda okuma saatlerinde okutacaklarını ifade eden Müdür Çalışkan, bunun yanında yine sosyal güvenlik konulu çizgi filmlerin okullarda gösterileceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber