Köylülerin 40 yıllık yol hasreti sona erdi

Yıllardır köylerine Hakkari-Van karayolunun 20'nci kilometresinde bulunan Erziki köprüsü üzerinde yeni bir yolun getirilmesi için valiliğe başvuran Zavite köylülerinin bu çabaları sonuç getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 700 rakımlı Berçalan Yaylası eteğindeki 20 hane ve yaklaşık 170 nüfusun yaşadığı Zavite köyüne giden yol, kışın yağan kar nedeniyle sürekli kapalı kalıyor. Çetin kış şartlarının yaşandığı ve kar kalınlığının yer yer 4 metreyi aştığı köyde, kış aylarında yollar bazen 4 ay kapalı kalıyordu. Yıllardır köylerine Hakkari-Van karayolunun 20'nci kilometresinde bulunan Erziki köprüsü üzerinde yeni bir yolun getirilmesi için valiliğe başvuran Zavite köylülerinin bu çabaları sonuç getirdi.

Hakkari İl Genel Meclis üyeleri Özçelik Yıldız, Ahmet Korkmaz ve İsa Bor'un köylülerin bu durumunu Vali Vekili Önder Bozkurt'a bildirmesiyle köyün bu sorunu çözüldü. Vali Vekili Bozkurt, köye Erziki yol güzergahında yeni bir yolun yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne talimat verdi. İl Özel İdaresi yolu bu yılki programa alarak köylülerin sorununa çözüm getirecek.

Köy Muhtarı, Sadettin Atan, "Yol çilemize çözüm bulan başta Vali Vekili Önder Bozkurt olmak üzere il genel meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bizler 40 yıl önce bu köyü satın alarak buraya yerleştik. Buranın rakımı yüksek olduğu için kar da çok yağıyor. Kışın kar kalınlığının yer yer 4 metreye ulaştığı oluyor. Özelikle kış aylarında yollarımız sürekli kapalı kalıyor. Bu yüzden köyde bulunan çocuklarımız bu yol sorunu nedeniyle şehir merkezindeki okullara gitmek zorunda kalıyor. Bir hastamız olduğunda çok zor durumda kalıyorduk. Yeni yapılacak olan yol bizim için çok güzel olacak. Yol için bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

İl Genel Meclis üyesi Ahmet Korkmaz ise "Bu yıl Köylere Hizmet götürme Birliği'ne gönderilen ödenek ancak bir köyün alt yapısına yetiyor. Bu parayla hangi hizmeti yapacaksınız. Yaklaşık 40 yıldır bu köyde yaşayan köylüler özellikle kış aylarında yoldaki sıkıntılarından dolayı şehir merkezine gelip gidemiyorlardı. Yeni yapılacak olan yol ile onların bu çilesi de bitecektir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber