Erdoğan'ın yemeğinde büyük kriz

Haber Giriş : 09 Haziran 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı ziyaretin ilk gününün akşamı büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. İşte ciddi sıkıntı ve şok yaşatan olay ve perde arkası;

Amerikan Türk Dernekleri'nin Washington'da Mandarin Otel'de önceki akşam verdiği ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı yemeğe, ABD'deki Kıbrıs Rum Kesimi (Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında) Büyükelçisi Euripides Evrivadis, büyükelçilik müsteşarı ve müsteşar yardımcısı da katıldı.

Yemeğin verildiği salonun kapısında Türk protokol ve güvenlik görevlilerinin yer almasına rağmen Rum diplomatların içeriye nasıl girdikleri kafalarda soru işareti yarattı. Bunun yanısıra yemeğe davetli olanların boyunlarında açık şekilde kimliklerinin yazdığı kartlar taşımaları da dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

Erdoğan'ın konuşma yaptığı ve KKTC ABD temsilcisinin de hazır bulunduğu yemeğe Rum diplomatların katıldığının anlaşılması, Türk heyeti arasında ciddi sıkıntı yarattı. Üç Rum diplomat yemekte ayrı ayrı masalarda oturup hem Erdoğan'ın konuşmasını dinlediler, hem de masadakilerle sohbet ettiler.

Rum diplomatların yemeği terk etmeleri için girişim yapılacak bir ortamın bulunmadığı bildirildi.

Rum Kesimi Büyükelçisi Erdoğan'ın heyetinde yer alan CHP Milletvekili Birgen Keleş'le aynı masada oturdu. Keleş, bu olaya tepki göstererek, Dışişleri yetkililerinden skandalın nasıl gerçekleştiğinin belirlenmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, geçen Mart'ta Finlandiya'ya yapacağı resmi ziyaretini, Fin Cumhurbaşkanı Tarja Hallonen'in onuruna verilecek akşam yemeğine Kıbrıs Rum Kesimi'nin Helsinki Büyükelçisi'ni davet etmede ısrarcı olması üzerine iptal etmişti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber