Eroğlu: 2B konusunda yaptığımız kolaylığı baba oğluna yapmaz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "2B arazileri ile ilgili öyle bir kolaylık yaptık ki baba oğula yapmaz." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erkan Tan'ın Tv8'de sunduğu programda 2B arazileri ile ilgi açıklamalarda bulundu. Eroğlu, "Rayiç bedel adil olarak belirlendi, kaldı ki alanlar da rayiç bedelden satılmıyor. Bu alanların ormandan çıkarılmasından sorumlu bizim hükümetimiz değil. Bizden önceki hükümetler de değil aslında, çok eskiye dayalı. Biz ne yaptık? Çok ciddi bir çalışma ile özel bir kanun çıkardık. 2008'de bu alanların sınırlarının belirlenmesi ile tapu ve tescil işlemlerini belirledik. Satışa hazır hale geldi." şeklinde konuştu.

2B arazileri ile ilgili kolaylık yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, "Bu alanlar 75 milyon vatandaşın mülkü. Eski kanun devletin bu yapılara dahi el koyması gerekirdi. Şimdi rayiç bedel adil olarak belirlendi. Bu rayiç bedel, tamamen Maliye Bakanlığı'nın kendi prosedürüne göre parsel parsel belirlendi. Ayrıca rayiç bedeli üzerinden satmıyoruz. Rayiç bedelin yüzde 70'i olarak satış bedeli alınıyor. Yani yüzde 30 tenzilat yapıyoruz. Tamamen peşin de alırsa yüzde 20 de peşin tenzilatı yapıyoruz. Vatandaşın parası yoksa yüzde 10 peşinat veriyor, geri kalanını gecikme faizi almadan 3 yıl içinde eşit taksitlerde ödüyor. Bunun dışında kırsal alanlarda ise 4 yıl gibi bir sürede 6 ayda 1 eşit taksitler halinde ödüyor. Öyle bir kolaylık yaptık ki baba oğla yapmaz." diye konuştu.

Tapusu iptal olanlara tapularının para alınmadan iade edileceğini ifade eden Eroğlu, "Ayrıca şöyle bir haksızlığı da giderdik. Diyelim ki geçmişte maliye, hazine kendi mülkü diye yanlışlıkla orman alanını satmış, vatandaştan parasını almış. Fakat tapusunu verememiş. Ya da tapusunu verse bile sonradan mahkeme 'burası ormanlık alan' diyerek tapusunu iptal etmiş. Bu durumda da, bu alanlar o kişilere başka bir yerden maliye bunlara yer vermediyse tapuları aynen para almadan iade edilecek." açıklamasında bulundu. Bazı vatandaşların şikâyetlerinde haksız olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, rayiç bedellerin adil bir şekilde belirlendiğini ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BARAJININ AÇILIŞINI BAŞBAKAN VE PUTİN YAPACAK"

12.12.2012'de saat 12:12 olduğunda 10 milyon TL'den yüksek 112 tesisi açacaklarını dile getiren Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin en büyük barajı; Artvin-Deriner Barajı'nı açıyoruz. 249 metre yükseklikteki bu baraj dünyada ilk 4'e giriyor. Barajın açılışını da Başbakanımızın Sayın Rusya Devlet Başkanı Putin ile beraber yapacağını ümit ediyorum." dedi.

Bugün Hamzabey Barajı'nın temelini atacaklarını aktaran Eroğlu, "Bugün saat 16:00'da Hamzabey Barajı'nın temelini atıyorum. Bunları süs olsun diye yapmıyoruz. Bizden önce bir gölet 50 milyon TL'ye bitiyordu şimdi aynı gölet sulama ile birlikte. İsteyen varsa verebilirim bunu. Hodri meydan! Sulaması ile beraber biz 10'da 1'e bitiriyoruz. 15 yılda bitmiyordu bir gölet, şimdi biz 1 yılda 10'da 1'i fiyatına bitiriyoruz. Bizim farkımız bu." ifadelerini kullandı.

Yusufeli Barajı'nın projelerinin bittiğini, ihalesini bu yıl yapacaklarını aktaran Eroğlu, "Kesin olarak şunu söyleyeyim Yusufeli Barajı'nın bütün projeleri bitti. Hatta biz barajın inşaatı için gerekli olan yol inşaatının ihalesini de yaptık. Barajın ihalesini de bu yıl yapacağız. Parası var. Bu baraj kesinlikle yapılacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber