İstanbul Adliyesi taşınıyor

Ergenekon, Balyoz ve Şike gibi önemli soruşturmaların yürütüldüğü İstanbul Adliyesi'nin Beşiktaş'tan Çağlayan'a taşınması nedeniyle veda yemeği düzenlendi. Yemeğe ev sahipliği yapan İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen, adliye personeline emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çırağan Caddesi üzerinde Temmuz 1994'den beri önce Devlet Güvenlik Mahkemesi(DGM), DGM'lerin kapatılmasının ardından da özel yetkili mahkemelerin görev yaptığı Beşiktaş'taki adliye binası 18 yıldır kamuoyunun gündemini belirleyen soruşturma ve davalara ev sahipliği yapıyordu.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında açılan Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın C ve D bloklarında 14 Mayıs Pazartesi gününden itibaren görev yapacak olan özel yetkili mahkemeler ve savcılığın taşınmasına başlandı. Adliyedeki dosyaların taşınmasına başlanırken dosyaların taşıma işlemlerinin hafta sonu tamamlanması planlanıyor.

Taşınmanın tamamlanmasından önce Başsavcı vekili Fikret Seçen adliye personeline dün akşam adliyenin deniz kenarındaki bahçesinde bir yemek verdi. Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in verdiği veda yemeğine mahkeme başkanları Nurettin Ak, Ömer Diken, Metin Özçelik, Kemal Can, Rüstem Eryılmaz, Ali Alçık, Mehmet Ekinci ve Gökmen Demircan da katıldı.

Tüm adliye personelinin birlikte olduğu yemeğe, adliyede görevli gazeteciler de katıldı. Yemeğin ardından Fikret Seçen, tüm adliye personeline emeklerinden dolayı teşekkür ederken, yemeğin ardından Seçen, mahkeme başkanları ve tüm adliye personeli topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber