Askerler ve işadamlarını fuhuş görüntüleriyle tehdit etmişler

İzmir Organize Suçlarla Mücadele polisi tarafından 11 ilde eşzamanlı düzenlenen fuhuş, tehdit ve insan ticareti operasyonunda gözaltına alınan dokuzu muvazzaf asker 27 kişinin sorgusu sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin bazı askerler, zengin işadamları ve bürokratları, gizlice kaydettikleri uygunsuz görüntüleriyle tehdit ettikleri ve para sızdırmaya çalıştıkları ileri sürüldü. Polisin, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yaptığı aramada bu gizli kamera görüntülerine de ulaştığı iddia edildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1,5 yıllık çalışmanın ürünü olan operasyon kapsamında gözaltına alınan dokuz askerî personelin Merkez Komutanlığı'nda, 18 sivilin ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifade verme işlemi sürüyor.

KADINLAR SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDEN BULUNMUŞ

Şebeke üyelerinin, fuhuş yaptırdıkları yabancı uyruklu kadınlarla internetteki sosyal paylaşım sitelerinde tanıştığı, tatil amaçlı Türkiye'ye davet ettiği, daha sonra ise şebekede yer alan sivil elemanlarla birlikte fuhşa zorladığı iddia edildi. Fuhuş yapmaya zorlanan kadınların birlikte olduğu işadamları ile askerî ve sivil bürokratların uygunsuz görüntülerinin gizlice kaydedildiği, daha sonra bu görüntüler kullanılarak ilgili kişilerin tehdit edilerek menfaat sağlandığı ileri sürüldü.

Sabah saatlerinde, operasyonu yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giden İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, yetkililerden operasyonla ilgili detaylı bilgi aldı. Bilkay, şube çıkışında yaptığı kısa açıklamada, "Zaten konuyla ilgili gizlilik kararı var. Soruşturma, cumhuriyet savcımızın denetiminde sürüyor. Şu anda gözaltı sayısı 27. Bu saatten sonra tüm açıklamalar sayın savcımız tarafından yapılacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber