Türkiye'de mikrokredi uygulamasından 60 bin kişi yararlanıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, mikrokredi uygulamaları kapsamında ülke genelinde 60 bin kişiye 147 bin lira dağıtıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Eker, Trabzon Valiliği'nde yapılan, Mikrokredi Uygulaması'ndan yararlanan ve geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Nuray Pişiren'in varislerine çek teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Bizler sevgi ve merhamet medeniyetinin mensuplarıyız. Bu medeniyet; sadece güçlünün değil, gücü sınırla olanların da desteklenmesi gereken bir tasavvura sahip. Mikrokredi uygulaması da bu medeniyet anlayışının bir gereğidir." dedi.

Uygulamanın 9 yıldır başarıyla sürdürüldüğünü anlatan Eker, "65 il ve 85 şubede yürütülen çalışmalarla şuana kadar 60 bin kişiye 147 milyon lira dağıtıldı. Bu uygulama, hedefinde kadınların olduğu çok hayırlı bir teşebbüs. Kadılarımız bizim en kutsal varlıklarımız. Ama bazen içinde yaşadığımız toplumun şartlarından, bazen de bazı kişisel nedenlerden kadılarımız çeşitli zorluklar yaşıyor. Mikrokredi uygulaması da kadınlarımızın kendi kabiliyetlerini geliştirebilecekleri desteği veren bir mekanizma." diye konuştu.

Bakan Eker, cumhuriyet tarihi boyunca bu tür sosyal politikalar en çok kaynak ayıran ve proje yapan hükümet olduklarını da sözlerine ekledi.

"MİKRO KREDİ, KADINLARIN İMDADINA YETİŞEN BİR CAN SİMİDİ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ise mikro kredinin kadınların imdadına yetişen bir can simidi olduğunu belirtti. Kadının istihdama katılmasını çok önemsediklerini kaydeden Asan, "Kadınlar iş hayatına ve istihdama katılmaz ise gelişmiş ülke olma ve ekonomideki 2023 hedefini tutturmakta zorluk çekeriz, belki de tutturamayız. Kadınlar istihdama katıldıkça ülke kalkınır. O nedenle bakanlık olarak kadın istihdamını ve kadının iş hayatında etkin rol almasını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da mikrokredi uygulaması ile dar gelirli vatandaşlara sadece kredi desteği sağlanmadığını, aynı zamanda sigorta güvencisinin de verildiğine dikkat çekti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile diğer ilgililerin de katıldığı törende, konuşmaların ardından Nuray Pişiren'in varisleri adına kızına 10 bin liralık tazminat çeki verildi. Mikrokredi uygulamasında ülke genelinde 60 bin, Trabzon'da ise bin 200 kişinin yararlandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber