Atlı jandarmalar görevde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2005 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul ve Antalya'da turizm sezonun başlamasıyla birlikte artan kapkaç ve terör olaylarının önüne geçmek amacıyla 'Atlı Jandarma Devriyeleri' görev yapacak. Her türlü asayiş olaylarına karşı Nevşehir'de eğitilen atlar ve seyisler, İstanbul ve Antalya'ya hareket etti.

Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda yaklaşık 2 yıldır silah patlamaları, çeşitli insan ve hayvan sesleri ile hareketleri, duman ve çeşitli patlamalara karşı eğitilen jandarma atları, İstanbul ve Antalya'da görev yapacak. Artan kapkaç ve terör olaylarına karşı emniyet ve asayiş görevlerinde kullanılmak üzere bu görevde karşılaşabilecekleri her türlü ortama karşı eğitilen safkan İngiliz ve Belçika cinsi atlar ve seyisleri, turizm sezonu boyunca önemli turizm bölgelerinde turistlerin en çok bulunduğu mekanlarda devriye gezecek.

İstanbul'da Belgrat Ormanları, Polenesköy ve Zekeriyaköy'de görev yapacak olan 'Jandarma Atlı Devriyeleri', Antalya'da ise Serit İlçesi'ne bağlı Berit Beldesi'nde ve sahillerde önleyici kolluk hizmetleri görevini yürütecek. Eğitimlerini tamamlayan atlar ile jandarma astsubay ve erleri, bugün Nevşehir'den ayrılarak görev yerleri Antalya ve İstanbul'a hareket etti

Yaklaşık 25 at ve seyisten oluşan 'Jandarma Atlı Devriyeleri'ni sabah saatlerinde Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanı Jandarma Yarbay Kadir Tahir ve silah arkadaşları uğurladı.


 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber