İzmit Belediyesi, öğrencilere bisiklet hediye ediyor

İzmit Belediyesi, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencilerinin tamamına bisiklet hediye ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmit'teki özel okullar dâhil 5 bin 500 öğrenciyi kapsayan bisiklet kampanyası düzenlenen törenle başladı. Yahya Kaptan İlköğretim Okulu'ndaki bisiklet dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar ile okul müdürü Orhan Gönen ile öğrenciler katıldı.

Doğan, bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, böyle bir kampanya Türkiye'de ilk olduğunu kaydetti. Doğan, şunları söyledi: "Kentimizdeki özel okular dahil bütün ilköğretim okullarının 5.sınıfında okuya 5500 öğrencimize karne hediyesi olarak kasklarıyla birlikte bisiklet veriyoruz. Startını verdiğimiz bisiklet dağıtımı diğer okullarda da devam edecektir. Amacımız İzmit'i bisiklet kenti haline getirmektir. Sağlık bakımından, ekonomik açıdan çok yararlı olan bisiklet kullanımı bu gün çağdaş ülkelerde önemli ölçüde kullanılmaktadır. Gelişmişliğin göstergesi olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için İzmit'te bisiklet yolları yaptık. İlk etabı biten bisiklet yolunun halen 2. Etabı devam ediyor. Hedefimiz kentin dört bir yanına bisiklet yolu yapmaktır.?

İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar da Doğan'a teşekkür ederek, ?Türkiye'nin en şanslı öğrencileri İzmit'te yaşıyor. Değil Türkiye de dünyanın hiçbir yanında öğrencilere bu kadar çok bisiklet hediye edilmemiştir? dedi.

Öğrenciler de bisikletler için İzmit Belediye Başkanı'na teşekkür etti. Başkan Doğan ve Milli Eğitim Müdürü Çuhadar tarafından sembolik olarak öğrencilerden Beste Ertürk, Arda Güray ve Defne Yılmaz'a bisikletleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber