Düğün magandalarına 28 yıl hapis istemi

Adana'da düğünde havaya ateş ederek bir kişinin ölmesine neden oldukları iddiasıyla tutuklanan 3 sanıktan 2'si hakkında toplam 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, 25 Mart'ta merkez Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde meydana geldi. Sehe Türkmen ile Yasin Türkmen'in gelin arabasıyla sokağa girdiği sırda kalabalık grup düğünü kutlamak için tüfek ve tabancayla havaya ateş etti. Açılan ateş sonucu çıkan kurşunlardan biri sokakta bulunanlara şeker atmak için dama çıkan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Halil Şengöz'a isabet etti. Şengöz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, olayla ilgili Ahmet K. (51) ve oğlu M.K. (17) ile İsa K. (19) gözaltına alındı.

Sanıklar ifadelerinde suçlamayı kabul etmedi. Ahmet K., düğünde ateş etmediğini ve oğlunun da ettiğini görmediğini söyledi. İsa K. ise tanımadığı birinden aldığı tüfekle bir el havaya ateş ettikten sonra düğünde 5 dakika durup ayrıldığını söyledi. İsa K., 7 Mayıs'ta ara kararla tahliye edildi. M.K.'nin soruşturması yaşı nedeniyle ayrı yürütülürken Ahmet K. ile İsa K. hakkında 'olası kasıtla adam öldürme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından dava açıldı. Öldürme suçundan 25'er yıla kadar, ateş etmekten de 3'er yıla kadar hapisleri istenen sanıkların yargılanmasına temmuz ayında başlanacak. M.K.'nin hakkında yürütülen soruşturma ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber