Dünya Hemşireler Haftası

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, hemşireliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında Taş, sağlık hizmeti, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel hak ve ihtiyaçlardan birisi olduğunu belirtti. Bu ihtiyaca cevap veren sağlık personeli içinde en önemli meslek gruplarından birisinin hemşirelik olduğunu söyleyen Taş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hemşirelik mesleği oldukça zahmetli çalışma şartlarını gerektiren ancak bir o kadar da huzur verici bir meslek olup bünyesinde özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını ziyadesiyle barındıran ve diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan ve insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Hemşire; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan, hızlı ve doğru karar veren, temelinde sevgi, saygı yatan, dil, din ve ırk ayrımı yapmaksızın birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışan kişidir. Bu nedenle sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Hemşirelik mesleğinin eğitim, psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan sürekli desteklenmesi gerektiği göz ardı edilmemelidir. Bu mesleğe ve meslek mensuplarına toplumun da gerekli ehemmiyeti vermesi, saygı ve hoşgörüde cimri davranmaması önemli bir beklentimizdir. İnsanların en zor dönemlerinde yardımına koşan bu kutsal meslek mensuplarını el birliği ile motive etmeli, her türlü moral ve motivasyon bozucu fiil ve davranışlardan kaçınmamız gerektiği asla unutulmamalıdır. Bu görevi ifa eden meslek mensuplarının kendilerini sürekli yenilemeli, eğitim sürekliliğini kendilerine şiar edinmeli, çağımız tıbbi gelişmelerini yakinen takip etmelidirler. Hemşirelik mesleğinde sürekli yeni gelişmeler yaşanmakta olup özellikle üniversitelerimizin bu konuda mesleğin gelecekte ulaşacağı yer ve konumu hakkında sürekli yeni arayışlar içinde olması gerektiğini vurgulamak isterim. Bu hususta meslek örgütlerine de önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Sonuç olarak hassas bir görevi ifa eden, saygı değer hemşirelerimizin dünya hemşireler haftasını kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber