Şiddet mağduru sağlık çalışanlarına ücretsiz hukuki yardım yapılacak

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr."şiddet mağduru sağlık çalışanlarına ücretsiz hukuki yardım yapılacağını" bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yahya Deryal, Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmeliği göre "şiddet mağduru sağlık çalışanlarına ücretsiz hukuki yardım yapılacağını" bildirdi.

Deryal, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin bariz şekilde artış göstermesi karşısında, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu ücretsiz hukuki yardım hizmeti hakkında kamuoyunu bilgilendiren bir açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, laborant gibi tüm sağlık çalışanlarının hatta güvenlik görevlisi ve temizlik elemanı gibi hastane personelinin de bu hukuki yardımdan yararlanacağını belirten Deryal, Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmeliğin 28 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Deryal, özel hastanelerde görev yapan veya serbest çalışan hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının bu hukuki yardımdan yararlanamayacağını kaydetti.

Deryal, şunları kaydetti:

"Şiddet mağduru sağlık çalışanlarına ücretsiz hukuki yardım yapılacak. Önemli olan hususun sağlık hizmeti sunumu sırasında veya bu görevi nedeniyle personelin şiddete maruz kalması ve bir suç mağduru olması şartı vardır. Sağlık çalışanının ölümü halinde kanuni mirasçıları da Bakanlıktan hukuki yardım talep edebilecekler. Şiddetin karşılıklı olması veya haksız tahrik bulunması gibi mağdur sağlık çalışanının, bu olay nedeniyle aynı zamanda 'şüpheli' veya 'sanık' durumunda bulunması hallerinde de sağlık çalışanları mağdur sıfatıyla hukuki yardımdan yararlanabilecekler."

Deryal, bu hususun sağlık çalışanı için önemli bir güvence olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber